Mile Škorić
 NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CR
APSOLUTNO U FORMI

Kapetan kluba i novi Vatreni o ciljevima: Prvi smo, a na tome mjestu želimo ostati i na kraju jeseni!

On je taj koji suigrače nosi i motivira na igralištu, potiče ih na najveće moguće zalaganje
Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. prosinac 2020. 10:42

Od utakmice do utakmice netko od Bijelo-plavih zabljesne i u momčadi koja odiše zajedništvom i kvalitetom bude onaj koji je dao najviše. Jednom je to odlični vratar Ivica Ivušić, drugi put Marin Pilj, pa Ramon Mierez, onda Petar Bočkaj, nema i ne može ni biti određenog reda, ali uvijek netko. Jasno i kapetan momčadi, jedini hrvatski reprezentativac u njoj, Mile Škorić.

On je taj koji suigrače nosi i motivira na igralištu, potiče ih na najveće moguće zalaganje. Ne samo autoritetom kapetanske vrpce nego i osobnim primjerom za kojim se svi povode. A sada je u poziciji da predvodi momčad koja je preuzela vodeće mjesto na ljestvici Prve HNL.

Dobar je to osjećaj.
- Dakako, eto sada je obznanjen i podatak da Osijek nije bio prvi na tablici već dvadeset godina. Dugo je to razdoblje, a iskreno, baš nam se svima dopada što smo poveli prvenstvenu utrku i želimo, a i nadamo se da ćemo na tom mjestu ostati i na kraju jesenskog dijela sezone - kazao je Mile Škorić.

Treba mu vjerovati, mora se jer tako je kako je, znači igračima puno i kada su prvaci makar po završetku prvog dijela prvenstva, kada prezime kao najbolji u poretku. Iako, ovo je prvenstvo po mnogočemu, zbog koronavirusa ponajviše, sasvim posebno. Ni sve momčadi nisu odigrale jednak broj rasporedom predviđenih utakmica. Dinamo kao najveći konkurent i pretendent na naslov novog prvaka je u zaostatku, još i više Rijeka, a Gorica se približila poravnanju. Samo, baš je ona načinila kiks u naknadno odigranoj odgođenoj utakmici 11. prvenstvenog kola.

- Da, doživjela je minimalan poraz na svom terenu od gostiju iz Koprivnice. Kiks je to kada se pogleda situacija na tablici prije te utakmice, ali nije Slaven Belupo slaba momčad, nego kvalitetna i sposobna sa svakim se nositi. Još je i teren u Gorici bio pod snijegom, a gosti su se na njemu bolje snašli. Činjenica je, iako ne gledam što rade drugi, nama je taj rezultatski ishod ono što nam odgovara, ali moramo gledati samo sebe i svoje igre i rezultate. Ne zanima nas i ne smijemo se opterećivati ni Dinamom, ni Goricom ni s bilo kim drugim. Naše je da igramo najbolje što možemo u svakoj utakmici i ostvarujemo svoj plan koji nas vodi k konačnom cilju - naglasio je Škorić.

Sutra će u osječkom Gradskom vrtu gostovati Varaždin. Derbi dva kluba koji žive i djeluju uz obalu rijeke Drave. Domaćini su, Bijelo-plavi, u ulozi favorita i opet su pred jasnom zadaćom. Moraju, ako se tako u sportu, nogometu u opće može reći, izboriti pobjedu.

- Da, opet imamo imperativ osvajanja sva tri boda. Mi jako uvažavamo i poštujemo Varaždin, ali uvjereni smo da smo bolji i s puno ćemo samopouzdanja ući u tu utakmicu s velikom i naglašenom željom osvajanja svih bodova - veli Škorić.
Malo je još do kraja jesenskog dijela prvenstva.

- Da, to je istina, samo su još tri kola ostala. Imamo još dvije utakmice u svom Gradskom vrtu i u njima, a i u onoj koju ćemo još biti gosti Gorice, jednostavno moramo biti pravi, na najvišoj razini. Kao domaćini ne smijemo kiksati već u susretima s Varaždinom i onom posljednjem s Šibenikom moramo iskoristiti prednost domaćeg terena. Istina ta prednost nije tako velika kakva bi bila da je moguća nazočnost gledatelja, naše Kohorte, ali domaćini smo u svakom slučaju. Samo ne smijemo gledati daleko unaprijed. Samo utakmicu po utakmicu. Sva nam koncentracija mora biti na dolazak Varaždina, a motiv za uspjeh nam je u toj utakmici tim veći što nas pobjeda zadržava na prvom mjestu, a sada se baš dobro i lijepo osjećamo na njemu - izjavio je Mile Škorić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:26