GLYN KIRK Afp
VRUĆA TEMA

Austrijski izbornik nastavio borbu za dinamovca! ‘To nije istina, evo i zašto je vjerojatnije da zaigra za nas‘

‘Pretpostavljam da će još malo razmisliti o svemu. Zna da računamo na njega i da ćemo ga zvati‘
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2022. 10:49

Robert Ljubičić se istaknuo odličnim igrama u dresu zagrebačkog Dinama i tako privukao veliku pažnju na sebe. U javnosti se pojavila i tema njegovog igranja za reprezentaciju. Kako ima i austrijsko i hrvatsko državljanstvo, Ljubičić može zaigrati za obje reprezentacije.

Hrvatski mediji nedavno su pisali kako je Ljubičić odlučio igrati za Hrvatsku i da će odbiti poziv austrijske nogometne reprezentacije. Sada se o svemu oglasio i izbornik Austrije Ralf Rangnick koji tvrdi kako nije istina da je veznjak Dinama donio odluku.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

"Mogu vam samo reći da nije istina ono što se piše po hrvatskim medijima. Robert to nije odlučio. Pretpostavljam da će još malo razmisliti o svemu. Zna da računamo na njega i da ćemo ga zvati", rekao je Rangnick u razgovoru za Servus TV pa dodao:

"Ima veću mogućnost da zaigra za Austriju na velikim natjecanjima. U Hrvatskoj je puno veća konkurencija na poziciji lijevog bočnog. Ja ga vidim kao ofenzivnog lijevog bočnog u formaciji 3-5-2. Ima kvalitetu za odigrati tu ulogu", poručio je austrijski izbornik.

Za Austriju igra i Robertov brat Dejan koji nastupa za njemački Köln. Priliku je dobio u Ligi nacija kada je odigrao 41 minutu protiv Francuske, dok je susret s Hrvatskom odgledao s klupe.

Linker
12. svibanj 2024 17:56