PIXSELL PHOTO & VIDEO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
TREBA TO HITNO RIJEŠITI

Čačić mora ‘vratiti‘ igrača koji je u ZG došao kao veliko pojačanje, zamislite samo kako se on sad osjeća...

Modri s tom pozicijom već duže vremena imaju problema, a ova situacija može utjecati na cijelu momčad
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 16:07

Nije bio loš Robert Ljubičić u Razgradu, uostalom nakon njegovog prodora Modri su došli do drugog pogotka, onog autogola, on je ubacio. Međutim, Ante Čačić pod hitno mora riješiti tu poziciju lijevog beka. Ljubičić je vezni igrač, nije lijevi bek. Modri su ga doveli kao pojačanje u veznoj liniji, a ne da ‘stražari‘ na lijevoj strani.

Trener Modrih jednostavno mora naći recept da ‘vrati‘ Petra Bočkaja koji je doveden za ogromnih 2,2 milijuna eura. Te da rehabilitira Danijela Štefulja. Nije problem lijevog beka od jučer, sjetimo se da Modri s tom pozicijom već duže vremena imaju problema, igrali su na njoj stoperi Gvardiol i Theophile, po vokaciji defenzivni vezni Bartol Franjić... No, ovakva situacija kakva je sada može dovesti do problema u momčadi. Zamislite samo kako se osjeća Bočkaj koji je u spektakularnom transferu doveden kao pojačanje, a sad na njegovoj poziciji igra - vezni igrač!? Mora da je jako nezadovoljan, sigurno ne širi pozitivne vibracije. Kao i Štefulj... Što ako se te negativna vibra prenese na momčad? Neće biti dobro.

image

Petar Bočkaj

GORAN MEHKEK Cropix

Čačić nam je u intervjuu kazao da je Bočkaj igrač za formaciju 3-5-2 koji trener ne koristi. U redu, ali zato i jest trener da uspije naći recept kako će Pero Bombardero igrati u formaciji s četiri igrača u zadnjoj liniji. Također, ako Bočkaj ima problema u defenzivi, neka se s njim na tom segmentu radi na treningu.

Linker
13. svibanj 2024 12:12