Koffi Kouao (lijevo)

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
PREGOVORI PRI KRAJU

Dinamo sprema žestok finiš prijelaznog roka, novi igrač pred Maksimirom: ‘Samo što se nismo dogovorili‘

Osim 27-godišnjeg lijevog krila iz Fenerbahçea, Modri žele dovesti i desnog beka iz Obale Bjelokosti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. siječanj 2024. 19:31

Dinamo sprema žestok finiš zimskog mercata. U fokusu su Englez Ryan Kent (27), lijevo krilo iz Fenerbahçea, kao i Koffi Kouao (25), desni bek iz Obale Bjelokosti, igrač Metza. O Englezu smo već pisali, čovjek ima ponudu Dinama na stolu, ako želi u HNL mora samo stisnuti "enter". Kad se radi o Kouaou, stiže informacija iz naših izvora koja glasi ovako:

"Samo što se nismo dogovorili, transfer je jako blizu".

Po našim izvorima, ostaje samo dogovor klubova, Dinama i Metza. Naime, po našim saznanjima, Kouao želi u Maksimir! I tu nema nikakvog spora, pristaje na ono što mu nudi plavi klub i drži da bi u Dinamu mogao nadograditi karijeru, igrati europske utakmice.

Cijena na Transfermarktu iznosi mu 2 milijuna eura, ali pregovara se o tome da ga Metz prepusti zagrebačkom klubu za nešto više od milijun eura. Nogometaša iz Obale Bjelokosti želio je kupiti i Schalke, njemački drugoligaš. Nijemci ga žele na posudbu uz opciju kupnje, dok bi ga Dinamo odmah kupio. Drži se da je to prednost Dinama u odnosu na Schalke.

image
OLIVIER CHASSIGNOLE/Afp

Inače, čovjek je igrao za U23 reprezentaciju Obale Bjelokosti, a ove sezone je za Metz u Ligue 1 odigrao deset utakmica. Zanimljivo, dok je bio starter, Metzu je išlo dosta dobro. Kad je preselio na klupu, krenulo im je skroz nizbrdo. Posljednji put kad je igrao svih devedeset minuta za Metz dobilo su u gostima Lorient s 3:2. U sljedećoj utakmici je igrao samo 11 minuta i Metz je izgubio od Lillea... Onda je preselio na klupu, a u tih pet utakmica bez njega u momčadi Metz je izgubio svih pet!

Dinamo je krenuo po njega kad se ozlijedio Sadegh Moharrami. Ostala je porozna pozicija ne desnom boku jer je na njoj praktički sam ostao Stefan Ristovski. Istina, na pripremama se iskazao mladi Noa Mikić, ali dječak ima samo 16 godina, preveliki je to rizik da zagrebački klub.

Dakle, kako sada stvari stoje, Dinamo bi na desnom boku mogao imati novo lice, čeka se samo "točka na i". Ali dok se ne završi posao, nećemo ništa zaključivati. Sjetite se, Brekalo je također želio u Dinamo, praktički je sve bilo dogovoreno, a onda je završio u - Hajduku.

Linker
19. svibanj 2024 18:28