Goce Sedloski

 PETTER ARVIDSON/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Petter Arvidson/Zuma Press/Profimedia
NEVJEROJATNA SITUACIJA

Dinamovi protivnici nakon utakmice čekali na plaži, spavali u McDonaldsu, a kući su putovali - dva dana!

Štedjelo se na troškovima smještaja i u Beču, nije momčad koju vodi Goce Sedloski bila u hotelu...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. srpanj 2022. 12:52

Europska putovanja sportskih klubova često znaju biti veliki izazov, pogotovo kad su u pitanju velike udaljenosti i štednja. Nemaju svi financijske mogućnosti za najam čarter leta, a u tom slučaju ne preostaje im ništa drugo nego improvizirati, ‘spajati‘ linije i na taj način ponešto uštedjeti.

Takav način putovanja ipak je primjereniji vremenu godišnjeg odmora, a ne profesionalnog obavljanja zadataka. Jer, igrači se na dugačkim i zamornim putovanjima dodatno troše te se to kasnije osjeća i u njihovoj izvedbi na terenu.

Jedno takvo avanturističko putovanje imali su nogometaši Škupija, koji su u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka eliminirali Lincoln iz Gibraltara. Nakon pobjede od 3:0 u Sjevernoj Makedoniji, Škupi je u uzvratu opasno visio te je ipak prošao dalje nakon poraza od 0:2.

Nevjerojatno zvuči podatak da su igrači makedonskog prvaka nakon utakmica na Gibraltaru osam sati boravili na plaži, da bi im sljedeća postaja bila Beč, kamo su stigli redovnom linijom iz Malage.

Štedjelo se na troškovima smještaja i u Beču, nije momčad koju vodi trener Goce Sedloski smještena u hotel ili neki slični smještaj, već su igrači spavali u – McDonald‘su! Tamo su proveli 10 sati, a video zapis tog nesvakidašnjeg prizora pojavio se i na društvenim mrežama.

Iz Beča su zrakoplovom stigli u Beograd, ali tu nije bio kraj putešestvijama, jer ih je u glavnom gradu Srbije čekao autobus koji ih je prebacio u Skoplje. Doista čudna organizacija putovanja, pogotovo s obzirom na činjenicu da UEFA novčano nagrađuje sudjelovanje u svakom pretkolu.

Ukupno su Sedloski i njegovi igrači na putu proveli dva dana, što će se u svakom slučaju odraziti i na njihovu spremnost za dvoboje s Dinamom.

Prvi je na rasporedu u utorak u 21 sat u Maksimiru.

Linker
25. travanj 2024 00:03