VLADO KOS Cropix
POGLEDAJTE SCENE IZ ORIOVCA

Dinamu oprošten penal protiv četvrtoligaša? Uslijedio je show - prekršaji, penali, isključenje, 8 golova...

Modri su do vrha napunili mrežu domaćina, uz hat-trick Drmića, te izborili četvrtfinale Kupa
Piše: Hina/SNObjavljeno: 01. studeni 2023. 15:51

ORIOLIK - DINAMO 0:8 (Stubičan 25. (ag), Drmić 28. (11m), 40. (11m), 42., Bernauer 45.+2, Marin 54., Emreli 77., Kulenović 82.)

ORIOLIK (4-2-3-1): Herceg (od 46. Zeba) - K. Lucić?, Stubičan?, Marušić? (od 46. Eržen), Kuzmić - Stahović, Djerek - Kokotović?(od 24. Lucić), Jurić (od 74. Kuterovac), Bošnjaković (od 46. Galović) - Morber.

Trener: Miroslav Stefanović.

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Šutalo?, Bernauer⚽, Sosa - Vrbančić (od 62. Emreli ⚽), Sučić (od 46. Čuić) - Marin?⚽(od 62. Vidović), Halilović, Kaneko (od 46. Menalo) - Drmić⚽⚽⚽(od 62. Kulenović ⚽)

Trener: Sergej Jakirović.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

SPORNU SITUACIJU U DINAMOVOM ŠESNAESTERCU POGLEDAJTE OVDJE.


Dinamo se u četvrtak plasirao u četvrtfinale SuperSport Kupa nakon što je u gostima svladao Oriolik s visokih 8:0. Dinamo je poveo u 25. minuti nakon što je Stjepan Stubičan pogodio vlastiti gol, no prije toga dogodila se sporna situacija pred golom Modrih. Domaćini su tražili penal nakon što je Vrbančić rukom odgurnuo Kokotovića u šesnaestercu Dinama. Skočila je domaća klupa i tražila penal, no njega nije bilo.

Dvije minute kasnije dosuđen je penal za Dinamo nakon što je u kaznenom prostoru srušen Vrbančić. S bijele točke je precizan bio Josip Drmić. Deset minuta kasnije opet je dosuđen penal za Dinamo nakon što je Kaneko srušen u šesnaestercu i opet je realizator bio Drmić. Stubičan je zbog prekršaja kažnjen crvenim kartonom, a Oriolik je ostao s deset igrača.

U 42. minuti Drmić zabija svoj treći gol na utakmici nakon dodavanja Kaneka i Dinamo vodi 4:0. U sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena Maxime Bernauer je glavom pogodio za 5:0.

Golijada Dinama nastavila se i u drugom poluvremenu, najprije je u 54. minuti za 6:0 zabio Antonio Marin pa u 77. Mahir Emreli za 7:0, a u 82. minuti Sandro Kulenović za 8:0.

Jučer su plasman u četvrtfinale Kupa ostvarili Hajduk, Rudeš i Osijek. Danas još igraju Gorica i Radnik Križevci (16.30 sati). Ostali parovi su: Vukovar 1991 - Lokomotiva (29. studenoga), Varaždin - Istra 1961 (5. prosinca) i Cibalia - Rijeka (5. prosinca).

GOTOVA JE UTAKMICA!

Dinamo je upisao mirnu pobjedu nad Oriolikom, 8:0, a sve je bilo gotovo u prvom dijelu utakmice kojeg su Modri dobili s 5:0. No, tražili su domaćini jedanaesterac pri 0:0, dobio je Stubičan crveni karton u 39. minuti i nakon toga je svaki otpor domaćina bio gotov. U drugom dijelu ritam je pao i Dinamo je postigao samo tri gola.

86. Zeba je sada dobro obranio jedan udarac Emrelija.

82. ⚽ GOOOL! Evo i osmog gola! Dugo je trajala akcija Dinama, a onda ju je Kulenović završio lijepim udarcem sa 14-15 metara.

77. ⚽ GOOOOL! Čekalo se dugo na sedmi gol Dinama, ali evo i njega. Postigao je ga Emreli kojeg je poslužio Kulenović dok je akciju započeo Menalo ubacivanjem s desne strane.

74. ⇔ Za Oriolik je ušao Kuterovac, a izašao Jurić.

72. Još jednom Menalo puca, još jednom Zeba brani. Ovaj put je krilni napadač Dinama pokušao s desne strane, ali vratar domaćih je bio spreman na taj udarac.

68. Igra je izgubila na dinamici, a upišimo i jedan udarac Menala kojeg je Zeba lako uhvatio.

62. ⇔ Nove zamjene kod Dinama. Izašli su Vrbančić, Marin i Drmić, ušli Emreli, Vidović i Kulenović.

54. ⚽ GOOOOOL! Evo i šestog gola u mreži domaćina! Strijelac je Marin koji nije imao problema s ubacivanjem lopte u mrežu nakon dobrog dodavanja Menala s desne strane.

image

Navijači Dinama su započeli s pjesmom ‘ajme meni nije mi dobro, zabili smo šest komada...‘

VLADO KOS Cropix

52. U prvim minutama drugog poluvremena nije bilo nikakvih prilika, a zanimljivim dodavanjima i jednim driblingom na sebe je skrenuo novi vratar Zeba koji je sada i mirno obranio jedan udarac Sose, prvi u drugom dijelu.

46. ⇔ U drugo poluvrijeme Dinamo ulazi s dvije izmjene, a Oriolik s tri. Kod Modrih su izašli Kaneko i Sučić, a ušli Menalo i Čaić. Domaćini su uveli Galovića, Eržena i Zebu umjesto Bošnjakovića, Marušića i Hercega.

45.+2 Kraj prvog dijela! Dinamo je već u prvih 45 minuta riješio pitanje pobjednika u jednoj jako neobičnoj utakmici.

Susret je napet od samog početka i svako malo zaiskri na terenu. U 18. minuti domaćin je tražio penal, no nije ga dobio.

Dinamo je poveo autogolom Stubičana u 25. minuti, a onda je Drmić nastupio s hat-trickom. Dva puta je pogodio iz penala, a jednom na asistenciju Kaneka koji je i izborio jedan od penala. Točku na i stavio je Bernauer u drugoj minuti sučeve nadoknade prvog dijela.

Domaćin od 39. minutie igra i s igračem manje jer je Stubičan dobio crveni nakon što je skrivio penal nad Kanekom.

45.+2⚽GOOOL! Dinamo vodi 5:0. Ovoga puta strijelac je Bernauer.

42. ⚽GOOOL! Drmić postiže hat-trick. Kaneko je uposlio napadača Modrih koji, nakon dva penala, zabija i iz igre.

40. ⚽GOOOL! Drmić ponovno s bijele točke povisuje rezultat. Dinamo vodi 3:0.

39.?CRVENI KARTON ZA ORIOLIK I PENAL ZA DINAMO!

Kaneko se sjurio u šesnaesterac domaćina i krenuo sam na golmana, a Stubičan ga srušio u šesnaestercu.

Sudac mu je dao crveni karton, a Dinamo je dosuđen penal.

35. Probao je sada Marin s ruba šesnaesterca, ali brani mu Herceg.

28.⚽GOOOL! Drmić zabija s 11 metara. Dinamo vodi 2:0.

27. PENAL ZA DINAMO! Marušić je u pokušaju da izbije loptu pogodio Vrbančića i Dinamo je dobio penal.

image
CROPIX

25. ⚽GOOOL! Tibor Halilović dovodi Dinamo u vodstvo. Sosa je ubacio za Halilovića koji je pucao kroz blok. Probao je očistiti Stubičan, ali nije uspio. Na kraju se upravo Stubičanu piše autogol.

24. Evo i prve zamjene. Izašao je Kokotović, a ušao Lucić (Oriolik).

22.?Požutio je sada Marin (Dinamo).

20. ?Žute kartone su dobili Kokotović (Oriolik) i Šutalo (Dinamo).

18. Sve je napetije na terenu. Domaćini su sada tražili penal nakon što je Vrbančić rukom odgurnuo Kokotovića u šesnaestercu Dinama.

Skočila je domaća klupa i tražila penal, no njega nije bilo. Potom je Marin po četvrti put završio na podu pa su skočili gosti koji su tražili zaštitu za svojeg igrača.

image
CROPIX

12. Dinamo je očekivano dominantnija ekipa, no još uvijek nije ozbiljno ugrozio gol domaćina,

8.?Požutio je i Kristijan Lucić (Oriolik) zbog udaranja Marina u lice.

3. ?Zaiskrilo je sada na terenu. Halilović je dobio jedan udarac u lice od Kokotovića, a onda se Marušić zaletio obračunati s njim pa je dobio i žuti karton.

1. Počelo je!

Stigao je sastav Dinama. Za Modre će u prvih 11 igrati:

Nevistić - Moharrami, Šutalo, Bernauer, Sosa - Vrbančić, Sučić - Marin, Halilović, Kaneko - Drmić

Dinamo nikada nije igrao u ovom sastavu. Priliku od prve minute je dobio Kaneko koji je bio junak u slavlju protiv Lokomotive, a u napadu će od prve zaigrati Josip Drmić. Priliku su dobili i Vrbančić, Sučić, Marin, Halilović i Sosa, kao i Bernauer, a u sastav se vratio i Boško Šutalo.

Sergej Jakirović izgleda želi provjeriti na koga može računati u budućnosti.

Linker
28. travanj 2024 22:47