Martin Ojeda

 ALE CABRAL Agif Via Afp
PROPAO TRANSFER

Gotovo je! Dinamo digao ruke od Ojede zbog ponašanja Argentinaca, a Azer može doći samo besplatno

Šanse da se finalizira posao s argentinskim klubom Godoy Cruzom praktički su minimalizirane
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2022. 19:14

Za Dinamo je transfer argentinskog krilnog nogometaša Martina Ojede - završena priča! Modri su jednostavno odustali. Više u plavom domu nitko ne vjeruje da će Argentinac doći u Kopićevu svlačionicu. Svaka nada se ugasila, najveći ulazni transfer u povijesti Dinama vrijedan golemih 5,3 milijuna eura stavljen je tako u ladicu “neostvareni transferi”.

Naravno, nikad se ne zna, možda Ojedin klub Godoy Cruz oživi priču oko transfera, no Dinamo na tu temu neće poduzimati više ništa. Plavi klub je svoje napravio, sve ispregovarao, spremio veliku svotu novca, ali kod Argentinaca je došlo do “kuršlusa”. U maksimirskim odajama odlučni su u tome da nikoga neće moliti i nazivati, a ako još želi, Godoy Cruz se može slobodno javiti...

image

Mahir Emreli

FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp

Realno, međutim, teško je to očekivati. Ostaje samo pomalo nejasno iz kojeg su razloga Argentinci ulazili u transfernu priču kad su očito imali “figu u džepu”. I ne, ovdje se uopće nije radilo o novcu, praktički, Godoy Cruz bi za Ojedu dobio koliko je tražio. Ali, kad se posluje s klubovima iz tog dijela svijeta, morate biti spremni na sve, na razne igre i igrice, čudne preokrete, promjene mišljenja...

Spominjali smo i izvore iz Poljske, koji su tvrdili da bi u Dinamo mogao stići azerbajdžanski 24-godišnji napadač Mahir Emreli, koji igra u Legiji. Saznajemo da bi ga Dinamo doveo samo ako je - besplatan!

Kopić je u posljednjim utakmicama prošle polusezone igrao s dva napadača, dakle, uz Petkovića je bio Oršić, a Komnen Andrić je pokazao da se na njega mora ozbiljno računati ne ostvari li transfer, a trenutačno se spominje Njemačka. Imaju Modri i Denija Jurića, koji je došao iz Šibenika i počeo odlično igrati, kliknuo je s momčadi, ali se onda ozlijedio. No, zdrav i spreman mogao biti veliki adut za nastavak prvenstva. Dakle, Modri nemaju potrebe u ovom trenutku “pod mus” dovoditi napadača. S druge pak strane, ako bi Emreli mogao doći bez financijskog ulaganja, zašto ne?

Azer je tražio jednostrani raskid ugovora s Legijom jer je bio žrtva napada Legijinih napadača. Međutim, naši izvori tvrde da ga je tražio prekasno, da je to trebao napraviti u roku od nekoliko dana nakon napada. Naravno, još uvijek ne znači da će izgubiti spor, ali su šanse na Arbitraži prema onome što saznajemo 50:50.

image

Željko Kopić

GORAN MEHKEK/CROPIX

Dinamu se, pak, preriskantno petljati u jednostrani raskid ugovora igrača jer bi tako postao stranka u postupku, a samim time bi ZG-klub i snosio posljedice ukoliko Emreli izgubi spor s Legijom. Ako Emreli dobije spor, onda bi mogao doći u Dinamo, čak je to vrlo izvjesno. Ali, ponavljamo, Emreli zanima maksimirski klub samo “na akciji”, zapravo samo - besplatno.

Drže u plavom domu da se radi o dobrom napadaču, ali ipak ne o takvoj vrijednost zbog koje bi se plaćala neka veća transferna odšteta. Konačno, ponavljamo, u ovom trenutku Dinamu nisu potrebni napadači.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 03:50