Mural za ubijenog navijača Arisa Alkisa Kampanosa

 SAKIS MITROLIDIS/AFP/PROFIMEDIA Sakis Mitrolidis/afp/profimedia
NEMA MILOSTI

Grci su prošlog mjeseca sedam huligana osudili na doživotni zatvor, to prijeti i napadaču iz redova BBB-a

U Grčkoj je pooštrene kazne za divljanja u okršajima navijača
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 16:13

Divljanje huligana koji se predstavljaju kao navijači Dinama i AEK-a odnijelo je jedan ljudski život. Ubijen je 29-godišnji navijač grčkog kluba, a grčka policija je objavila kako je uhitila 98 osoba.

Grci će istragom pokušati pronaći krivca za smrt AEK-ovog navijača, a počinitelju ovog strašnog zločina prijeti doživotna kazna.

Naime, grčke vlasti su prošle godine povećali maksimalne kazne za sve koji sudjeluju u navijački neredima i to nakon što se u tučnjavi između Arisa i PAOK-a dogodila slična situacija poput one sinoćnje u Ateni. Tada je skupina od 12 navijača PAOK-a nožem izbola do smrti 19-godišnjeg studenta i pristalicu Arisa, Alkisa Kampanosa.

Napadači su uhićeni, a nakon dugotrajnog postupka prošlog je mjeseca sud u Solunu sedam od 12 huligana osudila na doživotnu kaznu zatvora dok su ostali dobili razne zatvorske kazne, među kojima i one od 20 godina zatvora.

Huligan ili više njih koji su sinoć ubili navijača AEK-a se suočava sa žestokom kaznom, a grčki sudovi su pokazali da nemaju milosti.

Linker
05. svibanj 2024 10:14