Matjaž Kek

 ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
MATJAŽ KEK

‘Iz Dinama me sad nisu zvali, no ona prva ponuda bila je primamljiva. A ovaj klub neću nikad voditi‘

‘Teško je odbiti Dinamo. Povezivali su me i s Hajdukom, ali dio mog života i dalje je u Rijeci‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2021. 10:47

Predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Radenko Mijatović i izbornik slovenske reprezentacije Matjaž Kek sudjelovali su ovoga tjedna u emisiji "Pod prečko" na slovenskoj inačici Sportkluba. Ondje su pozvani kako bi podukli crtu pod nogomet u Deželi na kraju kalendarske godine. Slovenija je sudjelovala u kvalifikacijskoj skupini za SP u Kataru zajedno s Hrvatskom i nije se uspjela plasirati na Mundijal. A Kek je opet bio viđen na Maksimiru. Ne doslovno, već kao trener Dinama. I na to se osvrnuo...

- To je jedan od najvećih klubova u regiji. Uz izvanredne rezultate. Javno sam rekao prije dvije godine kada sam dobio i službeni poziv. Sada ga nije bilo, samo se o tome pričalo u medijima i kroz birtijske rasprave. Da je službeno, rekao bih, kako ga nije bilo, nisam. Prva ponuda bila je primamljiva, ali trenersko mjesto je izazov i čast. Mislim da sam donio dobru odluku, iako to trenutno rezultati ne pokazuju - rekao je Kek.

Nastavio je u sličnom tonu:

- Dinamo je definitivno veliki klub kojeg je teško odbiti. Ali povezivali su me s puno klubova. U Hajduku sam bio 14 dana, u Dinamu 14 dana. Još sam bio u Rijeci, u Opatiji, dio mog života je još tamo. Neke opcije su zanimljive, ali ovo rivalstvo između momčadi također je dio privatnog života i teško mi je promijeniti boje. Sigurno nikad neću trenirati Olimpiju, ostaje jer sam viola (op.a. Maribor). Takav sam ja. Neki me vole, neki ne - kaže slovenski stručnjak.

Nije se Slovenija kvalificirala u Katar, ali Kek je svejedno dobio povjerenje saveza i nastavit će voditi reprezentaciju.

- Hrvati i Rusi su bolji, sa Slovacima smo tu negdje. Ipak, neki bodovi su izgubljeni prejeftino, poraz na Cipru jedan je od najtežih u mojoj karijeri. Ne mogu biti zadovoljan četvrtim mjestom, to je loš rezultat. Dok ne budemo mogli igrati u kontinuitetu, teško ćemo napredovati. Imamo li dovoljno igrača da se možemo ‘rotirati’. Trebali smo bolje reagirati nakon poraza u Rusiji, utakmica na Cipru nas je odvela u nepoželjnom smjeru - kaže Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:26