Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK Cropix
UOČI TEŠKOG IZAZOVA

Jakirović otkrio kada se dogodio Dinamov ‘klik‘ i nahvalio protivnika: ‘On je bogatstvo hrvatskog nogometa‘

Dinamo već u subotu može proslaviti naslov prvaka, no sve ovisi i o utakmici Rijeke
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. svibanj 2024. 14:52

Dinamo u subotu može proslaviti naslov prvaka! Treba mu pobjeda nad Osijekom u Maksimiru, Rijeka pak ne smije trijumfirati u Varaždinu. Modri su u velikom nizu na domaćoj sceni, imaju deset uzastopnih pobjeda, devet u prvenstvu i jednu u Kupu. Izniman je interes za ogled s momčadi Zorana Zekića, metropola se digla na noge kad je Dinamo u pitanju, simbioza kluba i navijača je na najvišoj mogućoj razini.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv dobrog suparnika. Osijek u zadnje vrijeme igra jako dobro, pogotovo u gostima gdje je povezao četiri pobjede. Poznavajući mog prijatelja Zorana Zekića, trenera Osijeka, siguran sam da nešto sprema. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se i domaćeg terena i naše publike za koju vjerujem da će doći u velikom broju. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i učiniti sve da osvojimo tri boda - kazao je u uvodu na maksimirskoj press konferenciji Sergej Jakirović

Kako mu izgleda momčad Osijeka?

- Bore se za plasman u Europu, normalno je da ništa ne ide preko noći pa je tako i kolegi Zekiću trebalo vremena spoznati unutarnje snage momčadi. On se voli igrati sa sustavima, u napadu je dobio Ramona Miereza i Antona Matkovića koji je kao mladi igrač, tek 2006. godište, skrenuo ogromnu pažnju na sebe. Matković je bogatstvo hrvatskog nogometa. Tu su i Domagoj Bukvić, Marin Prekodravac, također mladi nogometaši, pa Darko Nejašmić kao organizator igre. Imaju zanimljive igrače koji mogu zapapriti suparniku.

Napisali smo u uvodu, Dinamo je do ovoga trenutka u prvenstvenim i kup utakmicama, povezao 10 uzastopnih pobjeda. Zanimljivo, niz je krenuo upravo nakon gostovanja u Osijeku gdje su početkom ožujka odigrali 1:1.

- Uvijek je protiv Osijeka zanimljivo i neizvjesno do kraja, pogotovo na njegovu terenu. Naravno da želimo odigrati još bolje nego dosad. Nadam se da ćemo u subotu pred našom publikom u sjajnoj atmosferi ostvariti željeni cilj.

Nakon dvoboja protiv Osječana plave čeka i prvi ogled finala Kupa protiv Rijeke. Hoće li maksimirski strateg eventualno odmarati neke igrače za finale?

- Nećemo nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu, svi koji su na dispoziciji. Nakon treninga ćemo odlučiti o prvoj jedanaestorici.

Kakvo je stanje s ozljedama?

- Dobro je, nemamo ozlijeđenih. Luka Stojković se oporavlja, nema više problema s mišićem zbog čega je bio izvan treninga, ali ipak neće biti u kadru za ovu utakmicu. Sigurno je da će izostati Sandro Kulenović zbog žutih kartona.

Dinamo je u zadnjih mjesec i pol dana doživio nizao pobjede i zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice, došao nadomak obrane naslova. Kad se dogodio taj ‘klik‘?

- Kad smo ispali iz Europe, a to nije bilo nimalo ugodno, dobili smo više mogućnosti u trenažnom procesu. Pripremamo se u normalnom mikro-ciklusu od sedam dana, to nam omogućuje da puno više radimo na nekim stvarima. Prije toga, u onakvom gustom rasporedu, trenažni proces nije postojao. U međuvremenu smo uhvatili zamah, a i prije toga sam rekao da će nam ključne biti četiri utakmice u gostima. To smo uspješno apsolvirali, osvojili bodove i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pitanje je samo kad ćemo i matematički doći do bodova koji bi nam osigurali naslov prvaka.

Hoće li opet mijenjati sustav igre? Kao što je mijenjao u Rijeci na poluvremenu?

- Ne znamo još, razmišljamo što protivnik sprema. Nećemo se puno njima prilagođavati, vidjet ćemo. A na Rujevici nije bila stvar sustava...

Osjeća li da je pritisak u ovome trenutku ipak nešto manji nego prije?

- Već smo konstatirali da je u Dinamu uvijek pritisak. Čak i kad igrate prijateljsku utakmicu, morate pobijediti. Osim toga, nije sve još matematički osigurano i pritisak postoji - zaključio je trener Modrih Sergej Jakirović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 14:52