Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/Cropix
GLAVNA FACA

Jakiroviću moraju biti vječno zahvalni: Da mu ‘spika‘ nije prošla, bio bi to zadnji čavao u lijesu Dinama

Modri su donedavno tonuli poput Titanica, a onda je novi trener izveo ove dobitne poteze
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. rujan 2023. 17:21

Odvrtimo film malo unazad. Dinamo je teško stradao u Pragu, izgubio je od Sparte s 1:4, izgubio mogućnost igranja u Europskoj ligi, nakon toga gubio je početkom drugog poluvremena u Osijeku 0:2...

Izgledalo je da aktualni prvaci tonu poput Titanica. I onda se sve promijenilo nabolje. Modri su izvukli tu utakmicu u Opus Areni, stigli su do pobjede. Kao da je to bio početak jedne nove priče, u kojoj je glavna "faca" trener Modrih - Sergej Jakirović.

Upravo je on nakon dugih razgovora bio taj koji je uspio nagovoriti na ostanak Brunu Petkovića, a Arijana Ademija na povratak. Imao je dobru "spiku". Treba li kazati kakvi su to bili potezi? Definitivno najvažniji za momčad, ali i za cijeli klub.

Nakon odlazaka Dominika Livakovića, Josipa Šutala i Luke Ivanušeca ostati bez Petkovića i Ademija možda bi bio zadnji čavao u lijesu zagrebačkog kluba. I tu Jakiroviću u Dinamu moraju biti vječno zahvalni. Trebao im je takav trener koji ne radi samo na terenu, nego ima i drugih vještina, onih komunikacijskih, a koji posjeduje i socijalnu inteligenciju, dobro zna što znači biti trener modrog kluba.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC Cropix

Jakirović je svojim potezima u kratkom vremenu oživio svlačionicu, nije kukao kako nema dovoljno jak roster, kako nema koga ubaciti u igru, kako nema ovo, kako nema ono.... Pokazao je svlačionici da ima povjerenja u njih.

Pogledajte samo potez s mladim Gabrielom Vidovićem. Iako se među zadnjima vratio s reprezentativne stanke, nakon dugog puta s Farskih otoka, odmah ga je ubacio na teren, a ovaj je imao debi iz snova, u svom prvom nastupu za Dinamo zabio je pogodak. Jakirović je vratio u život Boška Šutala, Mahira Emrelija, polako vraća Luku Menala, Josipa Drmića... Pokazao je da modri klub zapravo ima jaki roster, koji i bez Livakovića, Šutala i Ivanušeca može odigrati itekako dobro ovaj dio sezone.

Iako je izgledalo loše, sad u Maksimiru sve izgleda puno bolje. Valjda će u četvrtak na startu Konferencijske lige nastaviti u tom pobjedničkom ritmu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:44