MATIJA DJANJESIC Cropix
VELIKA PLAVA NOĆ

‘Liga prvaka je sve! Bolje je biti Belupo među prvoligašima, nego Rudeš među drugoligašima...‘

Pred veliku utakmicu teško je bilo oko Maksimira pronaći pesimističnog navijača modrog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 10:05

Stara je to priča kad Dinamo igra europske utakmice, bez obzira radi li se o pretkolima, play-offu ili ogledima u skupinama. Europa nije samo izazov za Dinamove nogometaše, Europa je izazov i za Dinamove navijače. Oni također vole "igrati Europu", njima je to također izazov. Tako je jučer u okolici Maksimira bilo veselo već nekoliko sati prije utakmice. Staro, mlado, dečki, cure, svi su okupirali prostore oko plavog stadiona. Neki koji su došli iz drugih krajeva Hrvatske iskoristili su priliku kako bi posjetili zagrebački Zoološki vrt, primjerice, poput obitelji Tadić iz Osijeka.

- Mi oduvijek navijamo za Dinamo, uzeli smo slobodan dan na poslu, samo da bismo gledali naš klub kako se bori za Ligu prvaka. Cijeli dan smo u Zagrebu, malo smo navratili u Zoološki vrt s klincima, a sad krećemo na utakmicu, znam da ćemo se veseliti Ligi prvaka - kazao nam je ispred stadiona glava obitelji Josip.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Što se više približavala utakmica, sve je više bilo navijača. Plava boja bila je svuda oko nas, lepršale su plave zastave, pjevale su se Dinamove pjesme. Inače, najpoznatije okupljalište Dinamovih navijača prije utakmice poznati je restoran Bistro MZ. Nekad je to bio srušeni restoran Domagoj, danas je u prvom planu restoran na Ravnicama. Gazda Zoran Labus nam kaže da su svi stolovi bili rezervirani već nekoliko dana prije.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Dinamo će pobijediti s 3:1! Ovdje kod mene navrati trener Modrih Ante Čačić, jako sam si dobar s njim. Želio bih da Ante uspije, želio bih od svega srca da Modri igraju Ligu prvaka - kazao nam je Labus.

U restoran je navratilo i društvo iz NK Oriovac, dečki su bili veseli, raspoloženi...

- Dinamo, Dinamo, Dinamo....

To se stalno orilo u MZ-u, atmosfera je bila sjajna, baš kao i na svim putevima koji su vodili prema Maksimiru. Bad Blue Boysi brzo su napunili sjevernu tribinu, glasnim odobravanjem i skandiranjem pozdravili su izlazak Čačićeve trupe na zagrijavanje. Naravno, Bodo/Glimt je dočekan zvižducima. Nekih sedamdesetak navijača norveškog prvaka nije se čulo na južnoj tribini...

- Razbit ćemo Norvežane, jako, jako vjerujem u ovu momčad! Mi smo momčad za Ligu prvaka, bit će ovo jako vesela noć, uživat ćemo svi koji navijamo za Dinamo - kazao nam je vjerni navijač Modrih Damir Bosanac, dečko iz Dubrave, koji je na utakmicu stigao sa svojim sinom Filipom.

Ispod zapadne tribine sretali smo mnogo poznatih navijača Dinama, koji ne propuštaju niti jednu utakmicu "plavih bluza". Jedan od njih je Mislav Vrbos, koji osim Dinama voli i motore, zovu ga "Hells Angels".

- Znam da ću se veseliti nakon utakmice. Pitaju me frendovi bih li radije da igramo Ligu prvaka ili Europsku ligu. Ma dajte, bolje je biti, recimo, Slaven Belupo, pa igrati u Hrvatsku nogometnu ligu, nego biti, recimo, Rudeš, koji igra u Prvoj ligi, zar ne? - kazao je Vrbos. Ima smisla, definitivno...

Linker
14. svibanj 2024 21:07