CROPIX
VELIKA ENIGMA

Oduševljavao je golovima i potezima pa ‘nestao‘ na Maksimiru: Hoće li sjajni španer napustiti Dinamo?

Mnogi su ostali zatečeni Tolićevom objavom iz koje se moglo iščitati da će otići iz Dinama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. prosinac 2021. 07:09

Marko Tolić. Puno se zadnjih dana piše i govori o njemu, među brojnim Dinamovim navijačima mogu se iščitati simpatije prema tom "španeru", koji svojim potezima često zna podići publiku na noge. Jedno od najčešćih pitanja protekle jeseni, u jeku Dinamovih kriza i nakon poraza, bilo je:

"A zašto ne igra Tolić, što je s njim?"

Još i prije no što je došao u Dinamu, dok je bio u Lokomotivi, Tolić je intrigirao svojim driblinzima, atraktivnim golovima... I kad je prije godinu dana i nekoliko mjeseci objavljeno da Tolić stiže u Maksimir, mnogi su pozdravili taj transfer i bili uvjereni kako će Tolić za Dinamo biti pojačanje. Međutim, nakon sezone pol u Dinamu, on je još uvijek - enigma.

Ako je i bilo za očekivati da u prošloj sezoni neće previše igrati, imao je i problema s ozljedama, trebalo mu je i vrijeme za adaptaciju, očekivalo se da će ove sezone ipak biti važniji u planovima Damira Krznara i Željka Kopića, pogotovo nakon odlaska Lovre Majera. Međutim, u Tolićevoj minutaži nema napretka, ove je sezone odigrao samo 10 utakmica i 199 minuta u HNL-u, samo jednom je bio starter, protiv Šibenika, u Europskoj ligi igrao je tek 27 minuta, zadnji put je u Beču ušao u 78. minuti, čak ni u Kupu nije previše igrao, u tri susreta skupio je 80 minuta. Izgubio je čak i status svojevrsnog džokera s klupe, igrača koji ulazi kao zamjena i može jednim potezom riješiti utakmicu.

Dribling, lažnjak, atraktivan gol, publika to nedvojbeno voli. Stoga je nemali broj onih koji su ostali zatečeni prije nekoliko dana jednim Tolićevim statusom na društvenim mrežama, iz kojega se moglo iščitati da će otići iz Dinama. Dodatno je "ulje na vatru" dodala priča da bi mogao u Osijek, kao dio odštete za Bočkaja, jer prije dolaska u Dinamo već je jednom nogom bio u Gradskom vrtu. No, i iz osječkih i iz maksimirskih krugova rekli su nam da od toga nema ništa, da Tolićev odlazak u Osijek trenutno nije opcija. Spominjalo se zadnjih dana i da bi mogao karijeru nastaviti u Rijeci, da bi Maksimir i Rujevica opet mogli poslovati i da bi Tolić mogao biti dio nekakvog "paketa", ali zasad niti od toga ništa. Također, Tolić je imao i ponudu Dine Skendera i ljubljanske Olimpije za posudbu do kraja sezone, no ta mu se mogućnost nije svidjela, a može se u kuloarima čuti da za njega postoje još interesenata iz inozemstva.

Tolić je, očito, igrač koji svojim talentom intrigira, no jednako tako intrigira zašto nikako ne može uhvatiti kontinuitet i ozbiljniju minutažu. Ni u Lokomotivi kod Gorana Tomića nije uvijek bio starter, nije to bio niti kod Zorana Mamića, Damira Krznara, nije niti kod Željka Kopića. To je već niz koji može štošta sugerirati i reći da nije problem samo u treneru ili trenerima koji ignoriraju Tolićeve vrline, već da je i do njega.

Pred njim je proljeće u kojemu mora i sam odgovoriti na ta pitanja. Hoće li otići iz Dinama, pa se pokušati dokazati u nekom drugom klubu, u HNL-u ili inozemstvu, ili će ipak ostati u Maksimiru i na pripremama se pokušati nametnuti za ozbiljniju rotaciju? Dosta je onih koji misle da bi njegov odlazak u Osijek ili Rijeku bio veliko pojačanje za Dinamove konkurente, da ipak treba u Maksimiru dobiti više prilika i kontinuitet, iako njegove brojke i minutaže pokazuju suprotno. Tolić je još uvijek - enigma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:34