Petar Bočkaj progovorio je o aktualnostima

 RONALD GORSIC Cropix
MILJENIK TRIBINA

Petar Bočkaj za SN: ‘Nisam očekivao da će Hajduk onako stradati. Dinamo? Svi mi vidimo što se događa...‘

‘Ima jedna bitna stvar koja je najvažnija kad je svlačionica u pitanju...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2023. 10:16

Petar Bočkaj se nakon rovinjskih priprema izborio za poziciju u udarnih jedanaest Dinama. Trener Ante Čačić gurnuo ga je u startnu postavu protiv Gorice na desno krilo. Međutim, Pero Bombardero je zamijenjen u 62. minuti.... Protiv Lokomotive ga više nije bilo u sastavu, nije dobio niti minute. Hoće li dobiti danas protiv Slavena Belupa? Ne zna jer Čačić svoj sastav uvijek izdiktira na dan utakmice.

- Kad sad pogledate ova dva kola proljetnog dijela prvenstva, dobro se rasplelo za nas. Iako smo uzeli samo bod protiv Gorice, odvojili smo se od Hajduka za još jedan bod. Htjeli smo svih šest bodova, ali uvjeti za igru nisu bili bajni, Gorica se dobro branila, a neki igrači poput mene nisu baš bili briljirali. Ali, dobili smo Lokomotivu, a nadamo se da ćemo danas pobijediti i Slaven Belupo - kaže nam Bočkaj u uvodu.

Primijetili ste sigurno, kritizirao je svoju igru. To je tipični Bočkaj, kaže ono što misli, malo je igrača koji će kritizirati vlastitu igru.

- Protiv Gorice sam dobio priliku i nisam je iskoristio! Tako sam odmah izgubio svoje mjesto u momčadi. Kad ću ga vratiti? Ne znam, sve je na treneru. Marljivo radim, dajem sve od sebe na treninzima, hvala Bogu zdrav sam. Dakle, na raspolaganju sam. A sad, kad će me trener koristiti, na njemu je...

image
RONALD GORSIC Cropix

Modri gostuju kod Slavena Belupa u današnjem srazu. Ove sezone dva puta su ih uvjerljivo pobijedili, 5:1 i 4:1. Rezultatski je izgledalo lako, zar ne?

- Ma, budimo iskreni, to su bili nerealni rezultati. Mislim da je dojam s obje utakmice bio drukčiji od tih naših uvjerljivih pobjeda. Slaven Belupo je kvalitetna momčad, a itekako su se borili u tim ogledima. Mi smo, pak, koristili sve svoje prilike, to se ne događa baš često, tako da definitivno nije bilo lako kako rezultati sugeriraju. Ipak, nadam se da ćemo danas opet zabiti četiri ili pet komada, pa neka bude teško! Neka nama uvijek bude teško, ali da pritom bušimo mreže. Nemam ništa protiv toga...

Čvrst i stabilan

Pitamo ga, naravno, imaju li na igrače bilo kakav utjecaj ova događanja u Dinamovim hodnicima, dekoncentriraju li ih, odvlače pozornost? Gotovo svakodnevno je javnost bombardirana s pričama iz kancelarija, teško je na to ne obratiti pozornost.

- Svi mi vidimo što se događa, naravno da vidimo... Ali, vjerujte, mi u svlačionici se s time na zamaramo. Znamo što je nama činiti, raditi na treninzima i osvajati bodove jer mi u svlačionici želimo klubu i sebi osigurati ono što zaslužujemo. Mi ne možemo utjecati na klupska događanja, niti možemo odlučivati o tome. Ali, ima jedna bitna stvar koja je najvažnija kad je svlačionica u pitanju - svi mi skupa možemo odlučivati o sportskim rezultatima Dinama, o našem uspjehu. Ako će Dinamo imati pobjedničke rezultate, onda će biti čvrst i stabilan. A tu je naša najveća uloga, tu smo mi glavni glumci.

Rekao je sam, iako su plavi dečki izgubili dva boda na startu proljetne dionice, povećali su prednost nad Hajdukom za jedan bod. Je li očekivao onakav poraz Majstora s mora u Puli?

- Iskreno, nisam očekivao da će Hajduk onako stradati u Puli. Međutim, isto tako mislim da svi u HNL-u znaju kako je teško igrati protiv Istre na Aldu Drosini. Mislim da su dečki iz Pule jedan od najneugodnijih suparnika u HNL-u na domaćem terenu. Također, vidim da pod trenerom Garcijom igraju baš dobar nogomet. Nema Istra pojedinačnu kvalitetu kakvu imaju Dinamo, Hajduk ili Osijek, ali momčadski su jako, jako dobri.

Nema opuštanja

Sedam bodova viška nad Hajdukom i utakmica manje izgleda dosta komforno za Dinamo...

- Naravno da izgleda dosta komforno. Međutim, ne smijemo se opustiti niti sekunde. U nogometu se sve brzo okrene, danas jesi, sutra nisi. Izgubiš jednu utakmicu, drugu odigraš neodlučeno i eto te u problemima. Ne smijemo se i nećemo se opustiti. Držim da ćemo polako i sigurno koračati prema novom naslovu prvaka - zaključio je Bočkaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:29