RANKO SUVAR Cropix
NOVOSTI IZ PLAVOG TABORA

Prekrasna vijest s Maksimira: Mlada zvijezda je opet ‘u igri‘! Jakirović imao poseban naputak za igrače

U klubu nam kažu da nije nemoguće da do konca sezone dobije koju minutu na travnjaku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. travanj 2024. 19:33

Maksimirski trening u utorak ostat će poseban po jednoj zanimljivoj vijesti. Luka Stojković je prvi puta na treningu nakon operacije zaigrao s momčadi! Dosad je ovaj dvadesetogodišnjak trenirao s dečkima, ali bez sučeljavanja, bez igre, jer se, naravno, želio izbjeći bilo kakav kontakt.

Međutim, u utorak ga je trener Dinamovih nogometaša Sergej Jakirović, sedam i pol mjeseci nakon operativnog zahvata, pustio u igru. Dakako, uz jedan bitan dodatak. Rečeno je plavim dečkima da ne ulaze u kontakte s Lukom, da ga ne pokušavaju zaustavljati čvrstim startovima. Ali, bitno jest da je Stojković opet “u igri”...

image
RANKO SUVAR Cropix

Kao što znate, ovaj je mladić imao nevjerojatan peh kad je jesenas stigao u Dinamo iz redova Lokomotiva. Veliki talent baš je potpisao ugovor života s Dinamom, već je i zaigrao u onoj utakmici s češkom Spartom, a k tome je i odlično odradio svoju minutažu, onih 25 minuta nakon što je prethodno bio dočekan pljeskom s tribina nakon što je zamijenio Baturinu. Trebao je to biti početak velike karijere u plavom dresu, predstavljanje buduće velike zvijezde.

Nakon toga trebao je istrčati u udarnoj postavi maksimirske momčadi protiv Rijeke, a onda je strašna ozljeda stigla na - zagrijavanju! Dečki su igrali tzv. “ševu”, a u jednom je trenutku Stojković samo proklizao. Koljeno se zarotiralo i sve je otišlo k vragu. Puknuo mu je prednji križni ligament i morao je “pod nož”. Rehabilitacija je prošla u redu, a u klubu nam kažu da nije nemoguće da do konca sezone dobije koju minutu na travnjaku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 05:33