Nikolas Šimić

 NIKOLA VILIĆ/Cropix
PROMJENE U MAKSIMIRU

Sin Darija Šimića među seniorima Dinama, Jakirović priključio i ‘novog Gvardiola‘ kojeg itekako poznaje

Nikolas Šimić i Leon Jakirović priključeni su treninzima seniora dok traje reprezentativna stanka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. ožujak 2024. 12:45

Dok je sedam modrih igrača u raznim hrvatskim reprezentacijama, trener Sergej Jakirović je momčadi priključio i neka mlađe dečke da bi treninzi bili normalni i uspješni. Između ostalih, Nikolasa Šimića i Leona Jakirovića.

Prvi je lijevi bek, sin Darija Šimića, donedavnog člana Dinamove Uprave i prvog reprezentativca sa 100 nastupa u hrvatskoj povijesti, a drugi je stoper, sin aktualnog trenera Sergeja Jakirovića, obojica su 16-godišnjaci.

Leon Jakirović, primjerice, nedavno je igrao i na Premier League International kupu i čuvao pet-šest godina starije igrače engleskih klubova, a Šimić je iz kadeta prebačen u juniore i već je standardan u momčadi koja uvjerljivo vodi na ljestvici Prve juniorske NL.

image

Leon Jakirović

Dakle, nema tu nikakve protekcije, dečki su veliki Dinamovi talenti i zato treniraju s prvom momčadi. Tako, eto, barem za kratko, Sergej Jakirović ima priliku trenirati svoga sina, za kojeg mnogi stručnjaci kažu da bi mogao postati novi Dinamov Joško Gvardiol. Lijeva noga kao da mu je iz raja izašla, 16-godišnjak ima 188 centimetara...

U plavi dom je stigao 2019. godine, prije toga igrao je u Sesvetama. Kad je svojevremeno Marko Marić, današnji sportski direktor Dinama, stigao u Maksimir, odmah je kazao da se s njim mora potpisati stipendijski ugovor. Bilo je to prije nego je tata Sergej stigao u Dinamo.

Linker
24. ožujak 2024 15:35