Bruno Petković, slavlje Dinama.
 

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVI IZAZOV ZA DINAMO

Sprema se oproštaj ‘Doktora nogometa‘: Evo za koliko milijuna Bruno Petković može otići iz Dinama

Po onome što nam kažu neki naši izvori, Bruno Petković sljedeće sezone više neće biti u Dinamu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2024. 22:03

Doktor je uspio izliječiti pacijenta, opet je znao kakav mu lijek treba. O Bruni Petkoviću je naravno riječ, o doktoru nogometa. U trenucima kad su Modri imali problema sa zdravljem na Rujevici, kad su ih napadale "riječke bakterije" sa svih strana, Petko je izvadio Sumamed. Iz svoje kopačke. I Dinamo je naglo ozdravio, njegov fenomenalan pogodak iz slobodnjaka bio je terapija koja je trebala Jakirovićevoj momčadi. Kao mnogo puta do sada. I kad nije zabijao, i kad nije uvijek kod sebe imao najbolji antibiotik, Bruno je znao ovoj momčadi znao ponuditi barem placebo. Uz njega su oni koji su kašljali imali blagotvorni osjećaj da mogu pretrčati maraton ili se popeti na najvišu planinu.

I zato je možda najvažnije pitanje koje je pred Dinamom za sljedeću sezonu glasi "hoće li doktor ostati?". Petković igra svoju najbolju sezonu otkako je u plavom dresu. U 40 odigranih utakmica postigao je 18 pogodaka i 9 puta bio je asistent. Ako se sjećate, početkom sezone dosta se raspravljalo o tome hoće li uopće ostati u plavom domu. Posebno je bila intrigantna ona priča o njegovom odlasku u Trabzonspor dok je trener tog turskog kluba bio Nenad Bjelica prošlog ljeta.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Iako je uvijek kotirao kao jedan od krucijalnih figura u plavoj momčadi, nije imao ugovor adekvatan tom statusu. Stalno se licitiralo hoće li produžiti ugovor s Dinamom. Na kraju, 15. rujna prošle godine, dan prije utakmice sa Slavenom Belupom, Petković je produžio ugovor, potpisao je do ljeta 2025. godine. Dan nakon toga, na utakmici s Farmaceutima, Petković je kao kapetan zabio pogodak, a bio je i asistent u pobjedi Dinama od 3:0. Kakvi su bili parametri ugovora? Službene naravno nikada nećete saznati, ali naši izvori su nam tada kazali da je potpisao na milijun eura godišnje plus neke bonuse zavisno od učinka. Također, ugovor je imao i klauzulu, bila je ispisana i njegova otkupna cijena od 2,5 milijuna eura, koji vrijedi tek od ovog ljeta, dakle, nakon završetka ove sezone. Drugim riječima, ako nakon konca ove sezone netko za njega ponudi tu cifru, Petković može otići iz plavog kluba ukoliko to želi.

- Postojala je opcija Trabzonspor, naš bivši trener Nenad Bjelica bio je jako korektan prema meni i na tome sam mu zahvalan, ali bio sam prijeko potreban Dinamu i mislim da sam donio jako dobru odluku - kazao je Petković kad je potpisao novi ugovor s Dinamom.

Doktor odlazi

Sad se itekako vidi da je kako je to bila dobra odluka, primarno za Dinamo. Jer Dinamo vjerojatno nikada ne bi bio prvak ove sezone, a sad je na korak do toga, da Petko nije ostao. Bila je dobra i za njega, jer je odigrao sjajnu sezonu, ali da je htio više zarađivati, bilo bi mu bolje da je otišao prošlog ljeta. Shvatili ste, Petković je ostao u plavom domu u dogovoru sa svojim zastupnikom Ivanom Cvjetkovićem, jer su obojica shvatili da Modri neće obraniti titulu bez njega. Što se u konačnici potvrdilo, "točka na i" bila je Rujevica. Petko je svoje dao Dinamu. Naravno, nikad ne reci nikad, ali po onome što nam kažu neki naši izvori, Bruno Petković sljedeće sezone više neće biti u Dinamu, doktor - odlazi!

Cilj mu je napraviti transfer u neku od liga Petice, bit će ponuda, to je sasvim jasno. Konačno, Bruno ima 29 godina, ovo mu je zadnji vlak za inozemstvo. A realno, mjesto mu je u nekom pravom, dobrom europskom klubu. Iako mu to zapravo više i nije potrebno s obzirom na sve što se zna o njemu, bit će i u izlogu na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Eventualno, ali zaista samo eventualno, postoji i "opcija B", odnosno za neki ogroman novac od kojeg se vrti u glavi, mogao bi recimo u neki bogati klub arapskog nogometnog svijeta.

Pretpostavljeni odlazak Petkovića svakako će predstavljati veliki izazov za Dinamo. Igra zg-kluba temeljila se većim dijelom baš na njemu. Mnogo toga morat će se mijenjati u koncepciji igre kad mahne na pozdrav Maksimiru.

Petkovićevih 250 nastupa i 82 gola za Dinamo

Prvenstvo

159 nastupa, 53 gola

Hrvatski kup

15 nastupa, 3 gola

Hrvatski superkup

3 nastupa, 0 golova

Liga prvaka

12 nastupa, 2 gola

Kvalifikacije za LP

25 nastupa, 8 golova

Europska liga

26 nastupa, 9 golova

Kvalifikacije za EL

3 nastupa, 0 golova

Konferencijska liga

7 nastupa, 7 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 22:03