GORAN MEHKEK Cropix
Tomislav Juranović
TKO STOJI IZA NJEGA?

Sutra je za Dinamo na stolu možda i nešto veće od titule: ‘Ako smo se suprotstavili Mamiću, kako ne možemo njemu?‘

Može li navijački sastanak u maksimirskoj loži biti u skladu s Jakirovićevom sudačkom nadoknadom?
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. studeni 2023. 08:55

Gospodin "sudačka nadoknada" ponovno je stupio na scenu, Sergej Jakirović još je jednom kontra Osijeka u periodu iza 90. minute došao do trijumfa, a Modri su, usput, dobili malo mira, ali i Brunu Petkovića, te - Gabriela Vidovića. Iako njegova izjava "evo im sada pa neka pišu...", spada u red nepromišljenih. Talent si, imaš potez, očito i gard, ali za njega je u ovom kontekstu ipak - prerano...

Kako god, Jakirović je ponovno došao do trijumfa, u "garbage timeu", gdje je, simbolično, bacio Josipa Drmića odaslavši jasnu poruku da je zima vrijeme konačnog rastanka, iz naftalina dajući minutažu Deniju Juriću nakon godinu i pol dana (!), no u kontekstu lova na šest pobjeda u nizu, što je trener Dinama zapisao kao imperativ do kraja zime, niti nakon Osijeka nitko nije spreman ući i uložiti na takav scenarij. Ovaj Dinamo, eto, živi malo drugačije stvarnosti.

image

Sergej Jakirović

GORAN MEHKEK Cropix

Isti taj Dinamo, međutim, živi i neke druge stvarnosti i neke mnogo važnije bitke koje ga čekaju. Već u ponedjeljak, naime, na sceni je novi "derbi". Sastanak Izvršnog odbora, naime, otkriva mini-turnir u kojem ima i više od nekoliko zainteresiranih strana. A na stolu je nešto možda i veće od titule, ako gledamo Dinamovu budućnost: Statut.

S jedne, naime, strane stoji favorit na internim kladionicama - Nikola Hanžel, s druge navijači, no ima tu još struja koje imaju svoje adute i nisu bez interesa. "Ističe vam vrijeme, ne testirajte naše strpljenje", poslali su na utakmici s Osijekom jasnu poruku navijači, no pitanje je koliko to dopire do loža. Hanžel, naime, sprema prijedlog 40+20+1 (40 IO, 20 navijači, 1 Grad Zagreb), navijači inzistiraju na sistemu 32+28+1, no višesatni sastanak tijekom tjedna nije donio pomake na toj relaciji, što je, koliko doznajemo, donijelo i novi sastanak navijača s Upravom i Barišićem odmah nakon derbija s Osijekom!

Navijači, očito, pokušavaju uoči ponedjeljka odraditi sve što je u njihovoj moći, no s druge strane, doznajemo, Hanžel je tvrd i ima, očito, dovoljno saveznika da progura svoju ideju.

Sve to, pak, stvara velike prijepore unutar Izvršnog odbora, gdje su, kako se može čuti, i neki istaknutiji klupski predstavnici upitali: Tko stoji iza Hanžela? Revolt, u prijevodu, postoji, navijači žele ostati mirni, ali i unutar njih raste nezadovoljstvo i skepsa, uz prijepor: Ako smo se suprotstavili Mamiću, kako ne možemo Hanželu...?

Pogotovo jer je politika jako zainteresirana za cijeli proces... Uglavnom, može li navijački sastanak u maksimirskoj loži nakon Osijeka biti u skladu s Jakirovićem sudačkom nadoknadom? Znajući odnose, teško je reći imaju li svog "match-winnera"...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. lipanj 2024 06:52