RONALD GORSIC Cropix
POHVALE SA SVIH STRANA

Trener Salzburga: ‘Dinamo je vrhunska momčad, ovo je senzacionalno‘; Sučić: ‘Dobro su nas stisnuli...‘

‘Roko Šimić je donio energiju, a ja sam želio da kod svoje kuće postigne pogodak‘, izjavio je Jaissle
Piše: SN, Davorin OlivariObjavljeno: 12. listopad 2022. 00:08

Modri su u 4. kolu Lige prvaka izborili remi protiv Salzburga. Utakmica je završila 1:1, a Dinamu je ostao gorak okus jer je dojam da su Čačićevi nogometaši mogli i do sva tri boda.

Zagrebačkom su sastavu komplimentirali Austrijanci, trener Salzburga Matthias Jeissle istaknuo je:

- Osvojili smo jedan bod, nešto smo dakle dobili. Dinamo je vrlo snažna momčad kad igra kod kuće. Nismo igrali savršeni nogomet, ali posljednjih pola sata smo bili jako dobri. Možda smo mogli zabiti i pogodak više, ali prihvaćamo ovaj bod, protiv Dinama smo uzeli četiri boda s najmlađom momčadi - kazao je Jeissle.

image

Matthias Jaissle

RONALD GORSIC Cropix

Govorio je kako je njegova momčad dobro ušla u utakmicu.

- Nakon što smo postigli gol više jedno vrijeme nismo bili prisutni, nismo mogli kontrolirati Dinamo koji je vrhunska momčad. U zadnjih pola sata bili smo bolji, ali nismo zabili. Iako smo dosada bez poraza, očekivanja su ista. Ovo što radimo u Ligi prvaka je senzacionalno s tako mladom momčadi. Naša igra je definitivno vrhunska na ovoj razini. Možda su se očekivanja od nas kad je Liga prvaka u pitanju podigla u medijima, mi smo čvrsto na zemlji, znamo kontrolirati situaciju.

Kako je vidio gol Dinama koji je sudac priznao nakon gledanja VAR-a, kako je vidio igru Sučića i Šimića kojeg je uveo pred kraj utakmice?

- Odluke sudaca ne komentiram, ali sudac je sa svojim kolegama dobro vodio utakmicu, mislim da je dobro odlučio. Šimić je donio energiju, a ja sam želio da kod svoje kuće postigne pogodak - zaključio je Jaissle.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Na kraju, svoj je komentar dao i mladi Vatreni u redovima austrijske momčadi Luka Sučić:

"Naravno da smo zadovoljni, nemamo poraz u ovoj utakmici. Bilo je teško na Maksimiru, ali sretni smo. Dinamo nas je dobro stisnuo, mi smo se morali braniti. Pogodio sam još i prečku na kraju, bilo je teško. Dinamo je pao u nastavku, a mi smo uveli svježe igrače. Čestitke Dinamu, odigrali su stvarno dobro, pogotovo u prvome dijelu. Nama sada dolazi Chelsea, mi se ne bojimo nikoga pa tako ni njih. Odigrat ćemo čvrsto i nadati se pobjedi", zaključio je Sučić.

Linker
18. svibanj 2024 16:08