Mirko Barišić

 Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
RASKOL SVE VEĆI

Triler na Maksimiru uoči Dinamovog ‘dana D‘: Večer prije najavljene sjednice dogodio se veliki preokret!

Razlike u razmišljanjima su sve veće, vlada ogromna neizvjesnost o budućnosti maksimirskog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2023. 17:44

Za subotu je bio najavljen još jedan sastanak Izvršnog odbora Dinama. Nakon što je onaj četverosatni u ponedjeljak završio bez ikakve odluke kad se radi o prijedlogu novog Statuta, sazvana je nova runda pregovora. Međutim, u petak u poslijepodnevnim satima stigla nam je poruka.

- Izvršni odbor se odgađa!

Ta informacija stigla je iz izvora bliskih klubu, provjeravali smo u Maksimirskoj 128, međutim, odgovora nije bilo. Vrijeme je prolazilo, a službena informacija i dalje je bila ‘na čekanju‘. Očito su se lomila koplja u Maksimiru. Mi smo pak iz svojih izvora saznavali da je Izvršni odbor odgođen ‘do daljnjega‘ jer se na njemu opet ne bi ništa riješilo s obzirom na to da su predsjednik Mirko Barišić u njegova ekipa s jedne, te predstavnici navijača s druge i dalje na suprotnim stranama, te da nema približavanja stavova.

Po onome što smo saznali, predstavnici navijača ne pristaju niti na skupštinski raspored 35+25, nego i dalje inzistiraju na onom rasporedu 28+28+3+1. S obzirom na takvo stanje stvari, očito nije bilo potrebe sazivati sastanak IO-a, jer bi to bio samo gubitak vremena. Kad bi se trebao održati novi sastanak Dinamovih ‘izvršnjaka‘ zasad je nepoznato, ali navodno to se ne bi trebalo dogoditi niti idući tjedan.

Međutim, morat će se održati svakako prije Skupštine zakazane za 21. prosinac ove godine, jer se s nekim prijedlogom mora izaći na to skupštinsko okupljanje. Tako eto i dalje vlada pat pozicija u vladajućim strukturama kluba, a čini se da postaje sve oštrija, razlike u razmišljanjima su sve veće i veće, tako da vlada ogromna neizvjesnost što će se dalje događati s maksimirskim klubom.

Kriza upravljanja je definitivna, a sad se treba vidjeti što će se zbiti u Koprivnici u ponedjeljak, hoće li doći do radikalizacije. na tribinama, hoće li navijači poslati ‘oštriju‘ poruku predsjedniku Barišiću i njegovoj ekipi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 23:42