Damir Krajac/CROPIX
VELIKO OSIGURANJE

Zagreb je postao ‘policijski grad‘: Scenarij iz Atene ovdje je nemoguć, Grci bi mogli na instrukcije

Ministarstvo unutarnjih poslova ništa ne prepušta slučaju pred današnju utakmicu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. kolovoz 2023. 12:18

U klubu nam kažu da su u stalnom kontaktu s policijom kad je u pitanju organizacija utakmice s AEK-om u Maksimiru. Dinamo organizira događaj kao i svaki drugi, a sve ostalo je pod kontrolom policije.

Kao i obično prije velikih okršaja, plavi klub organizira već tradicionalnu fan zonu kod maksimirskog stadiona. Utakmica s AEK-om je, naravno, visokog rizika, pa će policija itekako pozorno pratiti sve što se zbiva.

Na instrukcije

Kao što znamo, zabranjena je prodaja ulaznica gostujućim navijačima, pa drukera grčkog prvaka neće biti na Maksimiru. Da, možete sad kazati da će bila zabranjena prodaja ulaznica i Dinamovim navijačima za utakmicu koja se trebala odigrati u Ateni, a znamo što se dogodilo. Međutim, u to smo sigurni, u Zagrebu se tako nešto ne može dogoditi. Hrvatska policija itekako zna svoj posao, mogla bi grčka na neke instrukcije.

Ipak, zlu ne trebalo, naravno da je policija prije utakmice provela sve radnje koje su potrebne, a tako će biti i na dan odigravanja okršaja Dinama i AEK-a. Patrolira se gradom, ne samo u uniformama, nego ima i policajaca u civilu. Žele se spriječiti bilo kakvi mogući incidenti. Policijskih službenika ima dovoljno.

Ulazi u stadion Maksimir bit će otvoreni od 18 sati, stoga se pozivaju posjetitelji da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve. Bit će i posebne regulacije prometa na nekim lokacijama od 6 pa do 24 sata.

Te lokacije su parkiralište od spomenika “Bacač diska” do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir, servisna cesta od Budakove ulice i nekadašnje tržnice Borongaj do bazenskog kompleksa Svetice, odnosno do zapadnog parkirališta gradskog stadiona Maksimir, parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača osim za vozila s akreditacijom organizatora, Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici, parkiralište kod bazenskog kompleksa Svetice, parkiralište ispred zapadne tribine Maksimira osim za vozila s akreditacijom organizatora, zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta-Zagreb na Trgu J. F. Kennedyja.

Brojne restrikcije

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, zabranjeno je unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor sportskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Također, zabranjeno je paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor te prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor i boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Linker
13. svibanj 2024 11:04