Igrači Salzburga slave vodeći pogodak Milana. Završilo je 1:1

 JOE KLAMAR Afp
RECEPT ZA PROLJEĆE

‘Znam kako modri trebaju igrati na San Siru, a Dinamu će najteže biti protiv Salzburga. Evo i zašto!‘

‘Bio sam na ‘zapadu‘, gledao sam reakcije klupe, nisam mogao vjerovati što se događa kod Tuchela‘
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 07. rujan 2022. 14:15

- Otišao sam na Maksimiir kako bih vidio taj strašni Chelsea, tog Tuchela koji važi za pet najboljih trenera na svijetu, iako tu po meni ne pripada, otišao sam vidjeti taj njihov famozni 3-4-3 sustav, te njihove zvijezde od 70, 90 ili 110 milijuna, a na kraju sam vidio samo - Dinamo!

Tako je gostovanje u Sportcastu otvorio naš nogometni trener Marko Lozo. Iako u trenucima dok smo razgovarali nismo znali da će njemački strateg dobiti otkaz, Lozo je bio pun kritika na njegov račun:

- Kada netko igra u defanzivnoj formaciji kao što je igrao Dinamo, onda ga možeš probiti ili udarcima s distance ili preko bokova. Nisam vidio niti jedan udarac Chelseaja izvan 16 metara, nisam vidio niti jednu organiziranu akciju za bočne napadače. A u drugom poluvremenu, valjda zbog profesionalne deformacije, više sam gledao reakcije na obje klupe nego samu igru. Na klupi gostiju bilo je puno gestikulacija, nerazumijevanja, neki igrači nisu znali ni gdje niti što igraju, Tuchel je djelovao izgubljeno, ne možeš vjerovati za takav klub i takvog trenera...

image

Marko Lozo u Sportcastu

HANZA MEDIA TV

Svi pričaju o strijelcu Oršiću, sjajnom Ljubičiću, perfektnom Mišiću, ali za Lozu ovo su junaci iz sjene: - Dinamo je savršeno zatvorio svoju desnu stranu obrane. Chelsea tu praktički ni jednom nije probio. Ajde jednom, kada je Kovačić odigrao za Chilwella, pa je zabio Aubameyang, ali bilo je zaleđe. No, imali su valjda barem deset takvih pokušaja i sve su zaustavili Ristovski i Moharrami. Za tog Iranca se pričalo da mu je defenziva slabija strana, ali na ovoj je utakmici bio perfektan.

Taj makedonsko-iranski tandem, smatra Lozo, imat će ključnu ulogu i iduće srijede na San Siru: - Na toj je strani Milan najjači, tu ih treba blokirati. Modri u Milano trebaju doći s istom idejom igre kao i protiv Chelseaja, možda ne baš u formaciji 5-4-1, ali sa vrlo sličnom taktikom. Gledao sam drugo poluvrijeme Salzburg - Milan, mislim da će našim prvacima najteže biti baš protiv Austrijanaca. Tu će ljudi očekivati da Dinamo napadne, to je čista psihologija, ali Salzburg je odlična mlada momčad, s njima se ne smije ući u trku i nadigravanje, treba igrati baš kao protiv Chelseaja, otraga čvrsto, pa na kontre... Jedino tako se može do uspjeha.

Razgovaralo se i o domaćim temama, krizama u Osijeku i Rijeci, ali i Čačićevoj izjavi kako i u HNL-u imaju respektabilnog rivala: - Da, Hajduk ima dobru momčad, može ugroziti Dinamo. Ako dobije obje zaostale, a obje igre doma, doći će na četiri boda iza Dinama, ne igra Europu, dakle, svježiji je... A jasno mi je i zašto je par minuta nakon Chelseaja Čačić odmah počeo pričati o Gorici. Jer, sjetite se što modrima dogodilo odmah nakon što su zabili četiri komada Atalanti. Izgubili su u Varaždinu...

Pogledajte podcast:

Linker
09. svibanj 2024 07:57