DAMIR KRAJAC Cropix
SJAJAN VRATAR

Kakva bi to pobjeda Dinama bila da nije bilo njega. Hobotnica na vratima Gorice postavila nevjerojatan rekord

Ivan Banić je prikupio 13 obrana na utakmici između Dinama i Gorice
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. veljača 2024. 20:59

Dinamo je u posljednjoj utakmici 21. kola SuperSport HNL pobijedio Goricu rezultatom 2:0, a slavlje Modrih moglo je biti i uvjerljivije da na vratima gostiju nije bilo Ivana Banića.

Vratar Gorice je bio nemoćan kod golova Baturine i Špikića, ali je zaustavio čak 13 udaraca igrača Dinama. Pomogli su mu u nekim navratima i domaći nogometaši koji su pucali pomalo mlako, ali bilo je i nekih bravuroznih intervencija Banića.

- Ako je na nivou, on je jedan od najboljih golmana lige. On nam je svojim obranama često donosio bodove - pohvalio je svojeg vratara trener Gorice Dinko Jeličić, a koliko je Banić imao dobru utakmicu pokazuje podatak da je on s ovih 13 obrana imao uvjerljivo najbolju vratarsku utakmicu u ovoj sezoni SuperSport HNL.

Prvi do njega je Nikola Čavlina koji je u srazu Lokomotive i Rijeke u kolovozu prošle godine imao 9 obrana. Banićevo ime se u top 10 najboljih vratarskih predstava ove sezone pojavljuje čak četiri puta - imao je osam obrana u listopadu protiv Dinama, a po sedam u rujnu protiv Rudeša te protiv Rijeke u listopadu.

Nije Banić samo najbolji po ovom statističkom podatku samo ove sezone. Ovih 13 godina je najveći broj obrana na jednoj utakmici SuperSport HNL od sezone 2020./21. od kada Sofascore ima statistiku s utakmica hrvatskog prvenstva. Do sada je u tom razdoblju najbolji bio Čavlina koji je prošle sezone imao 12 obrana i to na utakmici između Lokomotive i Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 09:20