DAMIR KRAJAC Cropix
KONAČNA ODLUKA

Kraj sezone za nesretnog hrvatskog vratara: ‘Teška ozljeda, mora što manje biti na svjetlu dana‘

‘Vjerujemo da će opet biti s nama na početku sljedeće sezone‘, potvrdio je trener Sopić.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. svibanj 2023. 17:01

Ono što smo najavili nakon što je Ivan Banić početkom tjedna bio na liječničkoj kontroli, te otišao u rodni Sinj na odmor, potvrdio je i trener Željko Sopić. Za vratara koji je zadobio teži potres mozga u završnici utakmici s Lokomotivom igrane 1. svibnja, ova sezona je završena.

- Banić se ne osjeća toliko loše, ali i dalje mora uglavnom boraviti u mračnim prostorijama i što manje biti na svjetlu dana. Bila je to teška ozljeda, za njega je sezona završena, ali vjerujemo da će opet biti s nama na početku sljedeće - potvrdio je trener Sopić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix



Sopić može poboljšati rekord bez poraza

Gorica u subotu gostuje kod Istre u Puli i ima priliku nastaviti zaista sjajan niz. Sedam utakmica bez poraza, od čega su tri pobjede i četiri remija, odnosno 13 osvojenih bodova, najduži je pozitivni niz Gorice otkako je ljeta 2018. postala prvoligaš. Prije toga imala je dvaput po šest utakmica bez posrtaja. Prvi je to napravio trener Sergej Jakirović u debitantskoj sezoni 2018./19. kada je od 6. travnja do 10. svibnja ostao neporažen, a niz mu je prekinuo Dinamo, da bi njegov domet u sezoni 2020./21. ponovio Siniša Oreščanin u razdoblju od 8. veljače do 13. ožujka, a i njegov doseg zaustavio je Dinamo u onoj kobnoj utakmici 21. ožujka 2021. kada je težak prijelom noge snašao Joeyja Suka.

U istoj sezoni Valdas Dambrauskas je dvaput po pet kola ostao bez poraza, što je prošle sezone po jednom uspjelo Krunoslavu Renduliću i Samiru Toplaku.

Sopić je sve nadmašio, pomalo paradoksalno u bodovno daleko najlošijoj sezoni kluba u elitnom rangu, a u Puli lovi poboljšanje rekorda na osam u nizu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 20:38