GORAN MEHKEK Cropix
NIJE PRODUŽIO UGOVOR

Sopić se oprašta od ‘goričkog ratnika‘: ‘Takvog borca teško ćemo pronaći, a sigurno dovodimo pet igrača‘

‘Nismo bili daleko od Soudanija, ali ne postoji svijet u kojem neću poštivati ljudske rezone‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. lipanj 2023. 17:17

Velikogorički klub u petak navečer obznanio je javnosti ono što već neko vrijeme čeka samo potvrdu - Joey Suk po isteku ugovora nije obnovio suradnju s Turopoljcima i nakon petogodišnje epizode nizozemski veznjak napušta redove Gorice kao slobodan igrač.

- Stav kluba je pomlađivanje momčadi, što će dugoročno pomoći na svim, tako i financijskim poljima. Procijenili smo da je Suk malo prestar za cijelu tu priču, zbog toga mi je iznimno žao. Teško da ćemo na tržištu naći takvog profesionalca i borca. On je model igrača kakvog bi Gorica trebala imati, ali eto, ušao je u neke godine. Ja mu želim svu sreću - objasnio je Željko Sopić odluku kluba.

‘Fantastično iskustvo‘

Od svih igrača na aktualnom popisu Gorice, uskoro 34-godišnji Joey Suk, stigao u kolovozu 2018. iz Go Ahead Eaglesa, najduže je član prve momčadi. Sopić ostaje bez "ratnika na terenu", kakvim ga je, bez ikakve pogreške, prozvao turopoljski klub u oproštajnoj objavi na društvenim mrežama, a prenijeli su i njegov posljednji pozdrav Velikogoričanima.

image

Joey Suk

GORAN SEBELIC Cropix

- Hvala svim ljudima koji su mi omogućili da nosim dres s ponosom, hvala na podršci svih ovih godina, a najviše vam hvala na ljubavi koju smo moja obitelj i ja osjećali ovdje. Učinili ste to da se u Hrvatskoj osjećamo kao doma. Mojoj kćeri bilo je tri godine kada smo se doselili i moram reći da sam uživao gledajući kako odrasta u ovoj predivnoj zemlji. Za Goricu sam davao sve od sebe, imali smo uspone i padove, ali kada pogledam unazad, vidim samo jedno fantastično iskustvo i brojne savršene uspomene - poručio je miljenik goričkih navijača.

Dvostruki prijelom noge na Maksimiru (ožujak 2021.) obilježio je Sukovu goričku avanturu, i to baš u sezoni u kojoj je Turopoljcima na neviđen način izmakla europska pozicija. S terena je izbivao 245 dana, uzdigao se i u protekloj sezoni vratio na mjesto startera. I osvojio konačnu, veliku bitku za ostanak, a ta mu je pobjeda, ispostavilo se, posljednja nagrada za znoj, krv, nepokolebljivi duh i sve što je Gorici ostavio u 125 nastupa popraćenih s 13 pogodaka i sedam asistencija.

image

Željko Sopić

RONALD GORSIC Cropix

Dok Suk razmišlja o novoj destinaciji, što bi mogla biti Turska, Sopić i upravljačka družina, pri čemu prvenstveno govorimo o sportskom direktoru Mariju Brkljači, planiraju kadar za iduću sezonu. Sopić ističe da su mnogobrojna pojačanja u planu, a govori i o još uvijek aktualnoj borbi za ključne igrače koji su mu donijeli ostanak, iako su neki od njih, čini se, nedostižni.

Mnoge promjene

- Dosta ćemo se promijeniti u odnosu na konkurente, stvaramo novi podražaj, nove vrijednosti, sigurno ćemo dovesti pet-šest novih igrača, a planiraju se i prodaje da napunimo. Nemamo previše vremena, niti možemo dugoročno planirati jer nam prvenstvo započinje 21. srpnja, to je jako nizak datum ako prijelazni rok traje do 6. rujna. Definitivno nam fali brzine na krilnim pozicijama. Nije tajna da bismo željeli zadržati Kristiana Fućka, ali tu se nešto pita i Osijek. Dečko se tamo želi izboriti za svoje minute. Slična stvar je i s Fiorentininim Tonijem Frukom, no napravit ćemo sve da ga zadržimo - kaže nam trener Sopić, pa nastavlja:

- S Ivanom Tomečakom još pregovaramo, ne znamo hoće li ostati, a Slavko Bralić je nerealna priča jer Osijek maksimalno računa na njega. Osim toga, Bralićeva primanja u Osijeku su van naše platežne moći. Što se kvalitete tiče, išao bih po njega pješke. Da igra u Dinamu i Hajduku, donio bi 15 golova iz prekida u sezoni, ako uzmete u obzir koliki broj prekida te momčadi ostvaruju. To potpisujem! Bralić je najopasniji defenzivni igrač na ofenzivnom prekidu.

image

Slavko Bralić i Marko Livaja

ANTE CIZMIC Cropix

Ne tako davno razgovaralo se i o dobro nam poznatom licu HNL-a. El Arabi Hilal Soudani spominjao se u goričkom taboru, a Sopić otkriva da realizacija transfera nije bila toliko daleko. Na kraju je ‘Mr. Derby‘ završio kod Damira Krznara u Mariboru.

- Predsjednik Nenad Črnko, Mario Brkljača i ja bili smo na ručku sa Soudanijem. Pokušali smo ga dovesti, ali vrijeme nam nije išlo u prilog. O čemu se radi? Pored profesionalnih, morate imati i ljudske rezone. Ne postoji svijet u kojem ću ja, bez obzira na to koliko sam dobar sa Soudanijem, potpisati ga prije nego porazgovaram s igračima koji su nas održali u ligi. To kod mene tako ne funkcionira. Prvo nagraditi zaslužne, a onda dalje. Soudani je imao volju, ali nije mogao čekati, Maribor se uključio u priču i tako dalje. Javio nam se i rekli smo mu da potpiše za Maribor ako želi, što je i učinio. U našoj ligi bi zabio 10 do 15 golova, u slovenskoj će između 15 i 20. Zapišite to, vidjet ćete da je tako!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 23:19