Filip Čuić

 Vladimir Dugandžić/Cropix
IGRAČ PETERCA

Centarfor Hajduka veliki je dobitnik priprema. Hvalila ga je i Uefa, Leko odlučio da ostaje

Prije godinu dana nije imao mjesta na Poljudu, a sad je pokazao da je veliki potencijal
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. srpanj 2023. 18:00

Koliko mogu prvotimci, to smo već znali. Nije iznenađenje kad Livaja zabija, nije iznenađenje ni kad Melnjak trese mrežu. Čak smo i Dolčeka već viđali s Bijelima. Prekaljeni prvotimci na pripreme su došli s visokim statusom, ali jedan je igrač iskoristio trening-kamp Bijelih na Bledu da bi ponovno na površinu izbacio svoju izglednu perspektivnost. Filip Čuić istinski je dobitnik priprema.

Kako i ne bi kada je povratnik s posudbe iz Radomlja, uz Livaju, najbolji strijelac priprema u Sloveniji s dva postignuta pogotka. Leko je već honorirao njegov učinak najavom...

- Čuić ostaje s nama.

Čuić je klasični centarfor, 20-godišnjak koji napada peterac. Napadač koji zabija iz blizine, prati akcije i poentira. Jasno je da nije dokazan prvoligaški igrač, ali na pripremama je pokazao da ima potencijal ući u širinu kadra Ivana Leke.

Za Filipa Čuića već smo saznali u jesen 2021. godine kada je za juniore Bijelih postigao šest pogodaka u Ligi prvaka. Te prve sezone Budimirovi igrači nisu otišli do kraja, zapeli su u osmini finala protiv Atletico Madrida.

image

Čuić u društvu Marka Brkljače 2021.

RONALD GORŠIĆ/CROPIX

U prvom kvalifikacijskom kolu Hajduk je u dvije utakmice s ukupnih 5:1 (2:0 u gostima i 3:1 u Splitu) pobijedio Škendiju, predstavnika Sjeverne Makedonije, dok je potom s ukupnih 4:1 (3:0 doma i 1:1 vani) izbacio bjeloruski Minsk.

U te četiri utakmice briljirao je Filip Čuić, što je na kraju nagradila i Europska nogometna organizacija jer je Čuića stavila u uski krug sedmorice igrača koji konkuriraju za najboljeg nogometaša godine u ovom natjecanju. Čuić je, naime, postigao čak šest golova, drugi je strijelac jesenskog izdanja Lige prvaka mladih, pa je ušao u konkurenciju za igrača godine.

Međutim, prije godinu dana nije imao mjesta u Hajduku, već je proslijeđen na posudbu u Radomlje. Postigao je pet zgoditaka i vratio se među Bijele. Sljedeće sezone bit će ponovno s Hajdukom, na pripremama je iskoristio šansu.

Linker
12. svibanj 2024 11:09