Elvis Fatović, Josip Pavić i Vjeko Kobeščak

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NA POMOLU KRIZA?

Dramatičan preokret na Poljudu: Velikan odustaje od dolaska u Hajduk, evo što predstavlja problem navijačima!

Ne riješi li se hitno pitanje novog predsjednika, članovi Nadzornog odbora bit će izravni krivci za moguću krizu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. travanj 2024. 11:24

Josip Pavić - kako doznajemo - neće biti novi predsjednik Hajduka!?

Veliki preokret navodno se dogodio zato što su Torcida i udruga Naš Hajduk bili mišljenja kako Pavić nije dobro rješenje za prvog čovjeka kluba. Razlog je taj što je proslavljeni vaterpolist već nekoliko godina državni tajnik u Ministarstvu sporta i turizma.

Znamo da se Naš Hajduk već godinama bori za to da klub na svaki način bude odmaknut od politike, pa bi im Pavić kao čovjek koji dolazi iz ministarstva već po tome bio teško prihvatljiv. Očito mu nije pomogao ni argument da u Ministarstvo nije došao kao član neke stranke (nikada nije bio član niti jedne), nego izravno na poziv ministrice koja je u njemu vidjela najboljeg čovjeka koji bi u njezinom ministarstvu skrbio o sportu.

Josip Pavić je - opet navodno - nakon što je doznao za stav Torcide i Našeg Hajduka odlučio povući kandidaturu, jer nikako nije želio već u startu imati tako veliki problem. Odluka o odustajanju od kandidaturu bila je samo njegova.

image

Josip Pavić

TOMISLAV KRISTO Cropix

Kako god, Nadzorni odbor našao se u velikom problemu. Čovjek kojeg su dugo ‘skenirali‘ i pripremali za preuzimanje Hajduka očito je preko noći otpao. Prije nekoliko dana imali su nadzornici priču kako postoji i "jaki B kandidat", ali treba vidjeti koliko je to istina.

Jasno je da su Jakobušića smijenili uvjereni da u Paviću imaju izvrsnog predsjednika, ali očito su zanemarili njegov politički rad kao preveliki uteg i sada su ponovno "u rupi". Hajduk vremena nema, jer već smo duboko u travnju, kad bi se već trebale znati jasne smjernice za novu sezonu. A na Poljudu nema predsjednika, trenera, a sportski direktor je tamo samo zato što ga u ovom trenutku praktički nema tko smijeniti.

Ne riješi li se hitno i kvalitetno pitanje novog predsjednika, članovi Nadzornog odbora bit će izravni krivci za moguću krizu koja bi mogla imati daleko teže posljedice od sezone bez trofeja. Zbog koje su smijenili Jakobušića...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 09:52