Mindaugas Nikoličius

 VOJKO BASIC Cropix
KRIMEN MR. FOOTBALLA

Kad je trebao biti najbolji, bio je najlošiji: Ovo je Nikoličiusovih pet najvećih promašaja na Poljudu

Pritom će dodatnu težinu imati i visina ugovora spomenutih promašaja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. travanj 2024. 20:28

Nikoličius je bivši, ali odradit će ugovor do kraja. Sportski direktor podnio je odgovornost ponuđenom ostavkom i premda će u Hajduku ostati do kraja ugovora, od kluba se oprostio očekivanim moralnim činom. Nije time postao ni veći, ni bolji u očima navijača, jer pravu procjenu njegovog rada pružit će ostavština s kojom će se pozabaviti nasljednik. Pritom je nesporno da Nikoličius ostavlja skupu, i, po godinama igrača, staru momčad. Rijetki su oni koje je angažirao, a da će Hajduku donijeti profit, jer kompletna momčad kreirana je isključivo za naslov prvaka.

Kada Hajduk nije ostvario taj cilj, bilo je jasno da slijedi mukotrpni remont i odlazak sportskog direktora kao najodgovornijeg u stvaranju momčadi. Ali, bez obzira na činjenicu da je Nikoličius konstantno bio na udaru kritike javnosti, prava slika o njegovom radu formirat će se ovisno o težini procesa čišćenja svlačionice ovog ljeta.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Pet je velikih promašaja potpisao sportski direktor na odlasku. Od Kačaniklića preko Ferra, Odjidje Ofoea, Dialla do Trajkovskog. Problem je što su četvorica iz kvinteta igrači aktualne momčadi, od kojih je trojicu doveo u najosjetljivijoj sezoni kada se tražio naslov prvaka. Apsurdno, ali istinito, u trenutku kada je trebao biti najbolji, u posljednjoj sezoni svog mandata, vukao je najlošije poteze. Tu je Nikoličiusov krimen. Pritom će dodatnu težinu imati i visina ugovora spomenutih promašaja, igrača koji su u Hajduk dolazili za unosnu plaću koju su teško mogli dobiti u bivšim klubovima. Treba biti objektivan i dodati kako je Nikoličius kreirao ekipu koja je osvojila dva Kupa, da je doveo i Mlakara na kojem je Hajduk dobro zaradio, ali u trenutku neuspjeha rijetki će sjetiti pozitivnih primjera.

Nikoličius se potvrdio i dokazao u Gorici, međutim u Hajduku je prečesto ostavljao dojam da nema adekvatna rješenja za klub kojem treba kadar za šampionsku utrku. Zato je Hajduk treći, zato nije prvi. Nikoličius je zbog toga bivši sportski direktor koji ustupa mjesto nekom tko će počistiti momčad koju je godinama stvarao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 15:13