Hajduk je prošle sezone osvojio Kup, a sada želi i naslov prvaka

 TOM DUBRAVEC Cropix
MOBILIZACIJA U SPLITU

Kakva su to imena, Palaversa, Rog, Bradarić... Ovo je pet velikih želja Hajduka u prijelaznom roku!

Navijači čekaju na velike vijesti iz poljudskih salona. Koji je ‘kapitalac‘ sljedeći na redu?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 19:33

Navijači su se navikli, a navika se teško osloboditi. Hajduk je u proteklih godinu i pol dana svaki prijelazni rok dovodio veliko ime. Krenuo je s Lovrom Kalinićem i Livajom u zimskom mercatu '21, zatim je u ljeto prošle godine angažirao Filipa Krovinovića, da bi se ove godine u veljači vratio Nikola Kalinić. Tko je sljedeći na redu, pitaju se pristalice Bijelih, tko bi ovog ljeta mogao nastaviti niz?

Ivan Perišić dugo je bio na meti Hajduka, ali na kraju je umjesto Poljuda izabrao londonski, Tottenhamov stadion. Iz Intera je u 33. godini otišao u Premiership, a slogan "Ivane, vrime je..." ostavljen je za neka druga vremena. Pojavila se potom još jedna opcija koja ovog puta ishodište ima u Londonu, ali nije realno razgovarati o Nikoli Vlašiću i njegovoj posudbi u Hajduk kada već u West Hamu ima unosni milijunski ugovor i s 25 godina je jako zanimljiv i najboljim europskim klubovima izvan Otoka.

Krenuli smo od onih koji neće prema Poljudu, a tko bi mogao?

Konkurencija Melnjaku i Čolini

Domagoj Bradarić prije svih. Lille je taj koji je prošle godine tek u 15 utakmica prvenstva Francuske koristio 22-godišnjeg Bradarića. Premda statistika zvuči jako dobro, iza 15 nastupa krije se činjenica da je tek triput Bradarić imao status prvotimca. Sve ostalo je upisao ulazeći s klupe. U tri godine koliko je u Lilleu nije se Bradarić uspio nametnuti kao standardni prvotimac.

S Lilleom ima još dvije godine ugovora i realno zvuči da bi iz bivšeg francuskog prvaka mogao negdje na posudbu. Jasno, imat će u tom scenariju i drugih ponuda, ali Hajduk svakako može biti dobra opcija za oživljavanje karijere polivalentnog igrača lijeve strane. Pritom će se postaviti i logično pitanje gdje će igrati Domagoj Bradarić, kako bi se posložila konkurencija u kojoj su Melnjak i Čolina, međutim, o tom pitanju rasprave će se voditi kada se ukaže konkretna potreba.

image

Domagoj Bradarić u dresu Hajduka

ANTE CIZMIC/CROPIX

Opcije iz Saudijske Arabije i Belgije

Nakon mlađeg Bradarića, tu je i stariji, Filip, s kojim kreće serija zadnjih veznih. Nisu Bradarići u rodu, samo dijele isto prezime i činjenicu da im je Hajduk matični klub. Nekadašnji veznjak Bijelih napunio je 30 godina, igra za Al Ahli iz Jeddaha u Saudijskoj Arabiji, gdje ga ugovor veže još jednu sezonu. Činjenica je da zasad nema pregovora oko povratka, ali Bradarić je već jasno kazao "ako se budem vraćao u HNL, jedina je opcija Hajduk".

Iskusni je vezni koji još može puno dati, bivši reprezentativac koji je odlaskom u Saudijsku Arabiju ipak izgubio taj status, ali je riješio egzistenciju. Iz Hajduka se otisnuo u siječnju 2020. prema Celti, kasnije se vratio u Cagliari, pa krenuo prema Bliskom istoku.

Ante Palaversa je također potencijal za Hajduk. Otkad je otišao s Poljuda, u protekle tri godine igrao je za belgijski Oostende, zatim je bio u španjolskom Getafeu, da bi prošle sezone upisao 30 utakmica (1 zgoditak, tri asistencije) za belgijski Kortrijk.

image

Ante Palaversa

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

'Zujo' se sigurno vaća?

Palaversi sljedeće ljeto istječe ugovor s Manchester Cityjem i zasad nema nikakvih naznaka da bi mogao dobiti šansu na Etihadu. Hajduku bi sjajno došao igrač njegovih karakteristika u veznom redu, ali to je sve što se zasad može izreći o relaciji Palaverse i Hajduka. S 22 godine još uvijek dovoljno mlad i perspektivan da bi s Poljuda napravio novi transfer. Vrijedilo bi razmisliti...

Još jedna opcija u veznom redu, iskusni zadnji vezni je Josip Radošević. Često se ovog proljeća slušala u navijačkim redovima kombinacija prema kojoj je popularni Zujo sigurni povratnik nakon četiri godine u Bröndbyju. Ali, prošle godine je potpisao novi ugovor s Dancima, produžio do ljeta 2025. Jasno, ugovori postoje da se pravnici s njima zanimaju, a klubovi plaćaju odštete. Radošević je napunio 28 godina, u najboljim je igračkim godinama i svakako bi mogao biti zanimljiv Hajduku u statusu povratnika. Ako ne ovog ljeta, onda već idućeg...

image

Wayne Rooney i Josip Radošević na utakmici Hajduka i Evertona

VOJKO BASIC/CROPIX

Nabrojili smo četiri jako zanimljiva igrača u konkurenciji za novog povratnika. Jasno, uvijek su moguća iznenađenja izvan kruga povratnika poput Marka Roga, kojeg se u posljednjih šest mjeseci često povezivalo s Hajdukom i to samo zbog činjenice da je rodbinski vezan uz Darija Melnjaka.

U svakom slučaju, i ovog prijelaznog roka traži se kapitalac za pojačanje Hajduka, a nije isključeno da se to dogodi upravo na poziciji stopera, gdje Bijelima i treba "svježa krv".

-7

bodova zaostao je Hajduk za Dinamom u prošloj sezoni

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:30