Ivan Leko

 VOJKO BASIC Cropix
KLJUČAN IGRAČ

Leko podijelio vijest koja bi mogla oduševiti navijače Hajduka pa komentirao ‘slučaj Vušković‘

‘Ako ne bude mogao, igrat će Kalinić. S njim ili bez njega nije isto. Njegova želja je 200 posto‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. ožujak 2023. 11:07

Krenuo je Ivan Leko sa Šibenikom 22. siječnja i na premijeri na Poljudu trijumfirao s 2:1. Nije to bila velika predstava Hajduka, ali tražili su Splićani pobjedu i do nje na kraju i došli. Smanjili su tom pobjedom Bijeli zaostatak za vodećim Dinamom na četiri boda, imali su doduše i utakmicu više, ali...

- Po tradiciji uvijek jedno od težih. Jedno od bližih, ali i najtežih.

Livaja je glavno pitanje?

- Kad je izašao s utakmice reprezentacije onda možete znati kakva je bol bila, jer to je igrač koji jako voli igrati. Nadamo se da može igrati, još je trening u petak, do tada nije mogao trenirati, nadamo se da će sada moći. Imamo problem sa Sahitijem, trebao bi biti ključan igrač ovog proljeća, a njega nema. Imam karakter pobjednika, želi, ali ne može. Nije trenirao, a ako i bude uz momčad to će biti daleko od te razine.

Livaja?

- Moja je želja 200 posto da igra u Šibeniku, znam da i on želi igrati 200 posto i ako bol bude takva da bude moguće zaigrati, on će zaigrati. Ako Marko ne bude mogao, onda će igrati Kalinić, koji dobro trenira.

image

Marko Livaja i Ivan Leko

TOM DUBRAVEC Cropix

Kako će se odraziti na sve skupa ako ne bude igrao?

- Volio bih da se ne odrazi jako, ali to je naš najbolji igrač. Kad makneš Benzemu ili Haalanda, onda nije isto. Još i psihološka strana, bez njega smo teško pobjeđivali prije. To je nešto što je u glavama. Ako budemo morali igrat ćemo nogomet 11 na 11 i pokušati dobiti utakmicu. Koliko poznajem Marka, ne bih stavio ruku u vatru da neće igrati.

Luka Vušković i tema oko Marija?

- Pričamo puno, njegov je brat primjer hajdukovca, profesionalca. Svi u klubu o Mariju pričaju o superlativima i svima nam je teško. Luku je to pogodilo, teško mu je, ali to mu bude možda i dodatna motivacija.

Šibenik?

- Stabilni, puni samopouzdanja, pogotovo s novim trenerom. Imaju brzinu, znaju što igraju i što je najbitnije, znaju raditi rezultat. Kad možeš protiv Osijeka i Dinama osvojiti četiri od šest bodova, znači da si dobar.

Što ste radili u ova dva tjedna pauze, hoćemo li vidjeti nešto novo u Šibeniku?

- Specifični treninzi jer imaš mali broj igrača. Grupnu taktiku s 12 ili 14 igrača teško možeš raditi. Tako je kako je, sretan sam što imamo velik broj reprezentativaca jer to znači da smo dobri.

Juniori i to da su dobili malo poziva?

- Možemo biti ponosni na naše juniore i rezultate u Ligi prvaka. Što da vam govorim za Igora Bišćana i Josipa Šimunića? To su top tipovi, na njih nitko nema utjecaja. Dobro ih poznajem, njih nitko ne zove i kaže im stavi ovog ili ovog. Ljudi rade, rade dobro, a na igračima je da treniraju i zasluže poziv. Možemo se mi ljutiti na njih, ali oni

Reprezentacija?

- Uživao sam gledati, karakter, pobjednički gard.

Suparnik?

- Manja ekipa uvijek ima veću motivaciju od veće, ali kad igraš u Hajduku i da pričamo o motivaciji? Uživaj u svakoj minuti koju imaš u ovom dresu jer kad otiđeš odavde vidjet ćeš kakav si privilegij imao. Pogotovo jer smo u situaciji da ako nismo na 200 posto ne možemo nikoga pobijediti. Za mene bi bilo normalno da Hajduk bude motiviraniji od Šibenika. Naravno, jedan od najboljih igrača Šibenika je naš igrač i naravno da će on doći i htjeti pokazati, hej, ja sam trebao igrati u ovom dresu.

Kad nema Livaje, je li Krovinović lider?

- Filip je svakako jedan od naša tri, četiri najbolja igrača. Mora preuzeti svoj dio odgovornosti bez obzira igrao li Livaja ili ne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 13:41