Josip Pavić i Lukša Jakobušić

 RONALD GORSIC Cropix
ZLATNI OLIMPIJAC

Nedavno je snimljen s Jakobušićem, a sad bi ga mogao naslijediti. ‘Hrvatska hobotnica‘ ima karijeru za pamćenje

Prije 12 godina bio je najbolji vratar olimpijskog turnira, ali i najbolji vaterpolist svijeta
Piše: SNObjavljeno: 08. travanj 2024. 16:47

Prije točno četiri mjeseca, objektivi naših fotografa uhvatili su, kako se čini, susret bivšeg i potencijalno novog predsjednika Hajduka. U Kranjčevićevoj ulici, na utakmici između Lokomotive i Hajduka, Lukša Jakobušić i Josip Pavić uhvaćeni su u srdačnom razgovoru, a čini se kako će potonji biti novi šef splitskog kluba. Ništa još nije službeno, ali priča postaje sve glasnija...

Nekoć vrhunski vaterpolski vratar posljednjih je godina obnašao funkciju državnog tajnika u Ministarstvu turizma i sporta, u kabinetu ministrice Nikoline Brnjac. Rođeni Splićanin, danas 42-godišnjak, proslavio se dugogodišnjim nastupima za "barakude", s kojima je osvojio niz odličja. Među brojnim medaljama, ističu se zlatna odličja sa Svjetskog prvenstva u Melbourneu 2007. i Olimpijskih igara u Londonu 2012., a još ima olimpijsko srebro iz Rija 2016., kao i jedno srebro i tri bronce sa svjetske smotre.

image

Josip Pavić i Lukša Jakobušić

RONALD GORSIC Cropix

Posebno upečatljiva bila mu je "londonska" 2012., kada je bio najbolji vratar olimpijskog turnira, ali i najbolji vaterpolist svijeta u toj godini. Zbog sjajnih obrana u bazenu, stekao je nadimak i "hrvatska hobotnica". Na Olimpijskim igrama u Brazilu nosio je hrvatsku zastavu na ceremoniji otvaranja.

Funkciju državnog tajnika obavlja od 19. prosinca 2022., kada je postao i ključni čovjek zadužen za problematiku izgradnje stadiona po cijeloj državi. Zadužen je za područje sporta, a osobito na realizaciji ulaganja u stadione i sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 16:52