Valdas Dambrauskas

 TOM DUBRAVEC Cropix
VALDASOVE ROTACIJE

Ovo je sastav Hajduka za derbi: Istrčat će momčad kakvu nikada nismo vidjeli! Nova taktika, pet promjena...

Novi bekovi, rješenje u veznom redu, pa i izgled napadačke linije... Sve to - bez Nikole Kalinića.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 15:41

Valdas Dambrauskas trebao bi večeras na Maksimiru istrčati s postavom kakva do sada nikada nije igrala zajedno. Ne dogode li se neke promjene u posljednji trenutak, Hajduk će u derbi istrčati sa sljedećih 11 igrača:

L. Kalinić - Borevković, Simić, Awaziem - Lovrencsics, Atanasov, Grgić, Čolina - Krovinović - Livaja, Biuk.

Pet je to novih igrača (Borevković, Awaziem, Lovrencsics, Atanasov i Biuk) u odnosu na postavu koja je igrala u uzvratu protiv Vitorije, ali važnije od toga je da se Dambrauskas nakon dosta vremena odlučio za postavu s tri stopera. Nigerijac Awaziem je spreman, a kažu da je njegova brzina, kao i dobra tehnika otvorila prostor za igru s trojicom stopera, posebno zato što je i Borevković s druge strane igrač solidne brzine i dobrog iznošenja lopte.

Lovrencsics i Čolina na bokovima će zamijeniti Mikanovića i Melnjaka, koje trener očito želi malo odmoriti. Čolina s k tome digao u formi i dobiva sve veću minutažu. U veznom redu Hajduk i dalje nema puno opcija, pa će Atanasov dobiti još jednu šansu unatoč tome što nije imao uvjerljiva izdanja u zadnjim nastupima.

Krovinović i - dakako - Livaja - ostaju na terenu kao lokomotiva ovog Hajduka, dvojac koji bi trebao kreirati napadačke akcije Splićana. Stipe Biuk se ponovno vraća u udarnu postavu, a od njega se očekuje da brzinom i driblinzima unosi nered u obranu Dinama. Nikola Kalinić je u kadru, ali još nije spreman za veću minutažu, pa će priliku tražiti s klupe.

Dambrauskas je u veljači ove godine u četiri utakmice u nizu igrao s tri stopera, da bi od njih odustao nakon što Hajduk na Poljudu dobio tešku lekciju od Rijeke, koja je tada slavila 3:1. Bit će zanimljivo vidjeti što će takva taktika donijeti pola godine kasnije, s pregršt novih igrača u postavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:11