GORAN MEHKEK Cropix
SUPERKUP

VIDEO: Dinamo srušio Hajduk i osvojio novi trofej, Baturina zabio za veliko slavlje

Udarac za Modre mogla bi biti ozljeda Ivanušeca, koji je odšepao s terena
Piše: Dražen Antolić, SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 20:02

DINAMO - HAJDUK 1:0 (Baturina 52.)

ZAGREB – Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 17.707. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Pataki i Tomas). Četvrti sudac: Kolarić. VAR: Zebec. AVAR: Zobenica. Delegat: Posavec.

DINAMO: Livaković ? - Ristovski (od 84. Moharrami), J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Bulat, Mišić (od 84. Sučić) - Špikić (od 84. Menalo), Baturina ⚽, Ivanušec (od 89. Marin) - Petković (od 67. Topić)

HAJDUK: Lučić - Sigur ? (od 69. Moufi), Šarlija, Ferro, Melnjak - Pukštas (od 69. Odjidja-Ofoe), Krovinović - Dolček (od 63. Čuić), Benrahou, Dajaku (od 63. Sahiti ?) - Mlakar

Video gola Baturine i isključenja Leke pogledajte ovdje.


Izvještaj // piše: Dražen Antolić

Dinamo je pogotkom Marina Baturine, koji je savršeni penicilin za Hajduk još jednom osvojio Superkup u napetom i pravom derbiju u kojem se igrao vrlo dobar nogomet, ali su obje strane vidjele i slabosti uoči izlaska u Europu.

Iako je lani zagrebački sastav trofej podigao tek nakon udaraca s bijele točke bio je tada igrački uvjerljiviji u odnosu na pobjednika Kupa, no nije realizirao brojne šanse. Hajduk je pokazao da bi ove sezone mogao biti mnogo opasniji protivnik u borbi za naslov prvaka i to s Markom Livajom u loži. Što donosi prvenstveni sraz u petak kad će Livaja biti na terenu?

image

GNK Dinamo - HNK Hajduk statistika utakmice

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

Dinamu je bio bolji u prvom dijelu iako je imao tek nekoliko šansi na temelju igre i inspiracije Brune Petkovića koji je softver modre momčadi i sve bi trebali učiniti da potpiše novi ugovor. Nakon što ga je Igor Bišćan zamijenio sredinom drugog poluvremena i uveo Frana Topića Dinamove napadačke igre više gotovo i nije bilo. Hajduk je stiskao tražeći izjednačenje, dizala se nervoza, krenula su koškanja, ali Modri su obranili minimalnu prednost u hektičnoj završnici. Pojedini domaći igrači demonstrirali su i suficite na fizičkom planu, a Luka Ivanušec i Dario Špikić morali su ranije iz igre zbog ozljeda. Posebno je teško hodao Ivanušec...

Hajduk je na Maksimir došao obojen pretežno u zeleno, ali nije bio nimalo zelen kao u veljači kad je pao 4:0. Ivan Leko naučio je lekciju, bolje pokrivao međuprostor između veze i obrane te pokazao da iz toga zna izaći u opasnu akciju. Iako Bijeli nisu imali čistu šansu u prvom dijelu, u nekoliko situacija domaćini su blokom spašavali udarce...

Dinamo je do prvog šuta došao u 10. minuti kad je Špikić oprobao "nogu" nakon pasa Petkovića, da bi u 13. minuti Martin Baturina propustio sjajnu šansu. Opet je Petkovića bio dodavač, a šut mladog igrača Dinama s desetak metara nogom je obranio Lučić.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Hajduk se šuljao oko gola Modrih, nije bio pasivan, a konkretnije je zaprijetio u 17. minuti kad je Mlakar nakon kornera pucao preko vrata. Nešto kasnije Pukštas je kraj Perića probio do šuta, ali je blokiran od Šutala. Zatim i Krovinović.

Dinamo je dominirao napadačkim stremljenjima, no Hajduk je znao odgovoriti. Znali su napraviti pritisak. Nakon startnih prigoda Modri su se mučili kako stvorili šansu, obrana gostiju djelovala je solidno.

Baturina je u 40. minuti "zavaljao" Krovinovića, ali šut sa dvadesetak metara nije bio točan. U finiš prvog dijela Ivana Leko je isključen zbog nervozne reakcije nakon što je sudac Dario Bel svirao prekršaj u napadu Ivana Dolčeka na Luki Ivanšecu jer ga je povukao za nogu, a gosti su mislili da je korner za njih.

Hajduk je otvorio drugi dio svojom najboljom šansom koju nije realizirao Dajaku, no tada Martin Baturina dovodi jednu akciju do kraja uz asistenciju Brune Petkovića. Najbolji igrači Modrih prebacili su klatno ponovno na stranu prvaka. Baturina je četvrti put zabio Hajduku i još jednom pokazao o kakvoj se klasi radi. Igrač posebnoga kova.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Hajduk se još više otvarao, ali to je dalo dodatan prostor domaćinu. Špikića je Šarlija blokirao u dobroj prigodi...

U 63. minuti Čuić, koji je taman ušao u igru imao je na dva metra loptu na glavi, ali prebacio je gol. Hajduk je mogao izjednačiti... Uskoro je Pukštas na drugoj vratnici šutirao glavom, od travnjaka preko gola.

Igor Bišćan je rano, već u 67. minuti izvukao iz igre Petkovića i dao šansu Franu Topiću. Hajduk je tražio gol, puno je bilo prekida i gužvi pred Livakovićem, ali ne i prave šanse. Čak je Marin mogao dati iz kontre i drugi gol u petoj minuti nadoknade vremena.

KRAJ: Gotova je utakmica na Maksimiru! Golom Martina Baturine iz 52. minute Dinamo je osvojio Superkup! Vidjeli smo i crveni karton Ivanu Leki, vidjeli smo još neke nervozne trenutke, ali i veliki broj prilika. No, samo je jedna ostala iskorištena. U petak će se ove dvije momčadi opet sastati u Zagrebu u prvom prvenstvenom kolu.

90+5. Nevjerojatna prilika za Dinamo. Bulat je došao u kazneni prostor, dao na lijevo za Marina koji se nije najbolje snašao već je dodao do Menala koji je bio u zaleđu.

Nedugo zatim, na drugoj strani morao je intervenirati Livaković nakon jedne nepažnje u njegovoj obrani.

90+1. Čuić je sada uputio udarac s ruba kaznenog prostora nakon akcije Hajduka u tri poteza, Livaković je lijepom intervencijom to obranio. Prva prilika za goste u nadoknadi vremena.

90. ? Igrat će se čak osam minuta sudačke nadoknade. Dosta je to vremena, može se još svašta dogoditi na Maksimiru do kraja.

89. ⇔ Evo i posljednje, pete promjene s Dinamove klupe. Umjesto ozlijeđenog Ivanušeca ulazi Antonio Marin.

Odličnu utakmicu večeras igra Martin Baturina. Osim što je bio strijelac, trenutačno je na 96 posto preciznosti dodavanja (51/53) i četiri od šest osvojenih duela.

image
GORAN MEHKEK Cropix

86. Dobra akcija Dinama, Moharrami je ubacio s desne strane, stiglo je to na Ivanušeca koji je slabo pucao pa je Lučić to lako uhvatio. Ivanušec se okliznuo prilikom pokušaja pa je zakratko ostao ležati. Bit će mu i ukazana pomoć pa je igra zakratko prekinuta.

image
GORAN MEHKEK Cropix

84. ⇔ Čak tri promjene će napraviti Igor Bišćan. Iz igre će Špikić, Ristovski i Mišić, a ulaze Menalo, Moharrami i Sučić.

82. Žuti karton dobio je i pomoćni trener Hajduka Adnan Čustović. Zanimljivo, u tom je naguravanju Livakovića i Sahitija gotovo došlo i do tučnjave, a stvari je smirivao mladi Čuić...

80. Novi oštar ubačaj, ovoga puta Sahitija u peterac ulovio je Livaković. A onda je zavladala nervoza, Bel će žutim kartonima opomenuti neke igrače. Livaković je ispucao loptu ne bi li se Špikiću koji je ležao ukazala pomoć. Sahiti i Livaković su zbog naguravanja dobili žute kartone.

Podsjećamo, u slučaju neriješenog rezultata nema produžetaka, nego se odmah pucaju jedanaesterci.

77. Ubačaj Moufija s desne strane uhvatio je Livaković. Čuić je vrebao na eventualnu grešku reprezentativnog vratara, no nije je dočekao.

73. Nema još mnogo vremena do kraja utakmice na Maksimiru. Hajduk se itekako približio golu Modrih. Pucao je sada Ofoe, Baturina je to blokirao, bit će korner za goste.

Nije bilo opasnosti za Livakovića, a sada će igrači imati minutu odmora, predah je zvao Dario Bel uoči, vjerujemo, dramatične završnice utakmice.

Torcida na glasno navijanje Boysa odgovara bakljadom.

image
GORAN MEHKEK Cropix

69. ⇔ Još dvije izmjene kod Hajduka. U igru će novo pojačanje, umjesto Pukštasa ulazi Odjidja-Ofoe. Također, ulazi Moufi umjesto Sigura.

67. ⇔ Dok su vatrogasci na terenu zbog jedne baklje koja je doletjela s tribina, Bišćan radi prvu promjenu. Umjesto Brune Petkovića ulazi Fran Topić.

65. Još jedna prilika za Hajduk! Sjajan ubačaj Melnjaka, glavom je zahvatio loptu Pukštas i poslao je od travnjaka preko gola. Dvije dobre, baš dobre šanse gostiju u svega dvije minute.

64. Sjajna prilika za Čuića! Odmah nakon što je ušao mogao je i zabiti. Korner je izveo Benrahou, prebacio je Melnjak loptu s druge stative u sredinu, a tamo je na svega 2-3 metra od gola ostao Čuić koji je loptu poslao preko gola.

U 63. minuti Hajdukova klupa radi dvije promjene. Umjesto Dolčeka ulazi mladi Čuić, a Dajakua će zamijeniti Sahiti.

59. Pletu Modri mrežu i dalje oko Lučićeva gola. Ne bi nas, iskreno, začudilo da Dinamo zabije i drugi pogodak večeras. Hajduk se sada koncentrirao na kontre i protunapade. Šarlija je sada blokirao Špikićev udarac. Bilo je ovo jako opasno.

image
GORAN MEHKEK Cropix

? Evo što sada čeka Hajdukova trenera, nakon isključenja na Maksimiru procedura je jasna. Više pročitajte OVDJE

56. Bit će zanimljivo vidjeti kako će sada reagirati Hajduk. Čeka se odgovor, sigurno je Lekina momnčad uzdrmana, a trenerove uzde sada je morao preuzeti pomoćnik Adnan Čustović.

? Žuti karton sada je zaradio Sigur zbog prekršaja na Baturini na sredini terena, uz aut-liniju.

GOOOOOOL! Dinamo vodi 1:0.

Kakva akcija Modrih, strijelac je Baturina. Sam je i započeo akciju, nastavili su je po lijevoj strani Ivanušec i Bulat, potonji je to prebacio Petkoviću na desnu stranu, ovaj to spušta Baturini koji je ekstra-precizan za vodstvo Modrih.

? Reakcije na Lekino isključenje očekivano su burne.

"Samo u Hrvatskoj sudac, koji je udaljen 40 metara od faula, poništava odluku onoga koji je tu na pola metra." (Silvio Klemo)

"Vrhunsko suđenje Bela. Poništen čisti gol Hajduku i dosuđenih jedno pet nepostojećih prekršaja. Bravo." (Željko Bralić)

"Dinamo teško iznosi loptu iz svojih 20 metara. Špikić nevidljiv, Ljubičić nikakav. Bulat ovakav neće trajati dugo u Dinamu. Za Leku ne znam što je rekao, ali prekršaj je bio i nije trebao onako reagirati. Sudac je dobro vidio." (Antun Križančić)

"Bel u glavnoj ulozi... Već je počelo sudačko dodvoravanje, al' neće uvik i zauvik." (Šime Orlović)

51. Nakon Dinamovog kornera puca Baturina iz velike udaljenosti, daleko ta lopta odlazi od Lučićeva gola.

Inače, na današnjoj je utakmici prisutno točno 17.707 gledatelja, službena je to informacija s Maksimira.

48. Sjajna prilika za Dajakua! Podvalio mu je loptu u prostor Melnjak, malo je zaspao Perić i nije ga najbolje sačuvao, no Dajaku nije zabio, nije uspio nadmudriti Livakovića. Bila je to daleko najbolja prilika Hajduka do sada na utakmici.

46. Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Hajduk će, dakako, biti oslabljen za nastavak dvoboja, bez trenera Ivana Leke neće to biti isto. Nema promjena u odnosu na početne sastave.

Iako je dobio crveni karton, Leko će smjeti voditi Hajduk u prvom prvenstvenom kolu, također protiv Dinama na Maksimiru.

Suspenzija, naime, ne ide automatizmom, nego se prvo mora sastati Disciplinska komisija, a Leko na njihovu odluku ima pravo žalbe. Taj proces sigurno neće biti gotov prije derbija koji se igra u petak u 20 sati.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Statistika nakon prvog dijela:

image
SOFASCORE

Detaljniju statistiku potražite ovdje.

? Komentar našeg Dražena Antolića:

"Hajduk je na Maksimir došao prevladavajuće obojen u zeleno, ali niti približno zelen kao u veljači kad je stradao 0:4. Ivan Leko naučio je lekciju, ali i prerano izgubio živce zbog sudačkih odluka. Hajduk nema Livaje, a sada ni Leke za drugo poluvrijeme... Srezana su mu krila, iako je vrlo agilan i pokretljiv i mogao bi biti konkretniji.

Dinamo je nešto bolji prije svega zahvaljujući Bruni Petkoviću koji je softver modre igre. Je li moguće zamisliti ovu momčad jaku i pobjedničku bez njega? Dajte mu novi ugovor još večeras... S kim će inače Baturina igrati?"

Ovo su prosječne ocjene igrača u prvom poluvremenu.

image
SOFASCORE

? Poluvrijeme na Maksimiru! Po nekoliko opasnih prilika sa svake strane vidjeli smo u prvih 45 minuta ogleda Superkupa. U sudačkoj nadoknadi stvar se ražestila na klupi Hajduka, Ivan Leko protestirao je na jednu sudačku odluku kada je sudac Bel dosudio prekršaj za Dinamo, a pomoćni je pokazao na korner za Hajduk. Leko je mislio da prekršaja nije bilo, a Bel mu je najprije pokazao žuti, a onda i crveni karton.

Hoćemo li vidjeti golove u nastavku? Dojam je da samo oni nedostaju da bi utakmica bila potpuna.

? Ivan Leko dobio je crveni karton u sudačkoj nadoknadi! Prosvjedovao je trener Hajduka na jednu sudačku odluku, a onda je sudac Bel stigao do klupe i dao mu žuti karton. Nekoliko sekundi kasnije izvadio je Bel i crveni karton. Leko je i dalje u raspravi sa službenim osobama, ali zbog prigovora će morati na tribinu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

? Glas naroda:

"Dinamo je slab, igra je loša." (Božo Topić)

"Perić povlači Dolčeka i ovaj naravno u padu pada na njega i sudac svira faul u napadu? Što je trebao, oduprijeti se sili koja ga povlači i pasti na drugu stranu???" (Imran Sparks)

"Što kažu dinamovci, plitak potok?" (Franc Matijević)

45. Igrat će se još sudačka nadoknada u trajanju od dvije minute.

42. Opasan je sada bio Hajduk u tri-četiri navrata. Benrahouov ubačaj nije našao glavu nikoga u sredini, no pokušaji Dolčeka i Melnjaka su bili vrlo jaki, ali i blokirani od strane Dinamove obrane. Posebno se istaknuo Mišić koji je "leteći" blokirao Dolčekovu bombu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kolega fotoreporter ima dobar pregled situacije.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

39. Imali su modri sada još jedan udarac iz kuta, no nema ozbiljnije prilike koju bismo eventualno notirali. Ali nakon toga se dogodila minijatura Baturine koji je najprije podvalio dva lažnjaka, zavaljao Krovinovića, ali onda i poslao loptu pored vratiju.

Domaći navijači nisu zaboravili da se prošli mjesec obilježilo 10 godina od preranog odlaska Josipa Kužea. Više pročitajte ovdje.

36. Oprobao je svoj udarac sada Benrahou, no nije bilo posla za Dominika Livakovića. Mogao je Hajduk sada doći do vodstva, no kreativni veznjak nije bio do kraja precizan u svom pokušaju.

34. Sve smo bliže kraju prvog poluvremena, sva je prilika da će se na predah na Maksimiru otići bez pogodaka.

Evo i prizora s južne tribine.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

30. Sudac Dario Bel označio je minutu predaha. Cooling break igrači će iskoristiti za okrepu, bit će prilike da se popije malo vode, ali i čuje koja riječ savjeta s klupe.

? Paralelno s utakmicom pratimo i zbivanja na nogometnom tržištu, a iz Italije upravo stiže informacija da je Fiorentina zainteresirana za Josipa Šutala.

27. Prvih petnaestak minuta kao da je bilo nekako življe, energičnije... Naravno, pripišimo to pripremama koje su uvijek naporne, noge su teške, kako to vole reći igrači. Sada ćemo vidjeti tko će pokazati klasu i odnijeti pobjedu u ovoj utakmici za trofej.

23. Ljubičić je dobro probio ljevu stranu, imao je Dinamo obećavajuću akciju, no Melnjak i društvo riješili su tu situaciju, a pokušaj Bulata iz velike udaljenosti nije zaprijetio golu Ivana Lučića.

Dinamo je zasad prilično nadmoćan u posjedu lopte, omjer je 63%:27% u korist Modrih.

20. Nema golova nakon prvih 20 minuta. Prilika je bilo, utakmica se igra u dobrom, dosta jakom ritmu pred sjajnom navijačkom kulisom.

Bilježimo priliku Pukštasa koji je zapucao nakon sjajnog primanja s ruba kaznenog prostora, ostalo je to u bloku Šutala, kao i kasniji, naknadni udarac Krovinovića koji je otišao pored gola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

17. Mlakar je probao, lopta je očešala mrežu s gornje, vanjske strane. Evo i Hajduka, Splićani najavljuju svoje šanse za pogodak nakon dobrih akcija Modrih od maločas.

16. Evo i prvog kornera za Hajduk na utakmici. Da vidimo, može li Lekina momčad preko Benrahoua zaprijetiti Livakovićevom golu.

Srdačan pozdrav dvojice trenera: Ivan Leko i Igor Bišćan.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

13. Kakva prilika za Dinamo! Petković krasno daje na desnu stranu za Baturinu, a ovaj gađa suprotni kut, ali obranio je to Lučić u rukometnom stilu! Sjajna je to bila obrana Hajdukovog vratara, a i nakon kornera koji je uslijedio i sitne gužve pred njegovim vratima, Lučić je izašao kao pobjednik.

12. Prva akcija Hajduka, dobra lopta Ferra na lijevu stranu do Dajakua, čiji je ubačaj sjeo na glavu Ljubičića. Dinamov bek pretrpio je prekršaj pa je sudac Bel označio slobodni udarac za domaćine.

10. Evo prvog pokušaja Špikića. Dobro su to iskombinirali Ivanušec i Petković prethodno, bit će i prvi korner na utakmici za Modre. Špikić nije bio do kraja precizan.

Na utakmici je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

9. Modri imaju blagu terensku inicijativu, nastoje kratkim dodavanjima stvoriti višak igrača u napadačkoj trećini. No, zasad je Hajdukova obrana itekako koncentrirana, kompaktna i ostavlja dojam da je danas neće biti lako nadmudriti.

7. Još se čeka na prvu prilku na dvoboju. Već smo naveli, igra se otvoreno, ali i uz dosta kontakta, sada je Ljubičić pretrpio jedan prekršaj na sredini terena.

Evo i fotografije iz svečane lože, predsjednici Dinama i Hajduka su jedan do drugoga.

image
GORAN MEHKEK Cropix

4. Prva prilika Hajduka nije završila udarcem, prejaka lopta Krovinovića završila je u Livakovićevim rukama.

2. Navijačka kulisa na samom početku je fascinantna, a kako je krenulo, gledat ćemo otvorenu utakmicu s obje strane. Vodi se velika bitka na sredini terena.

? Počelo je! Sudac Dario Bel dao je znak da dvoboj Dinama i Hajduka može krenuti.

19.55 Pet je minuta do početka bitke za prvi trofej ove sezone.

Atmosfera uoči utakmica bila je na sjajnoj razini, a navijačku priču pročitajte OVDJE

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.45 Nije bilo iznenađenja u Dinamovu sastavu za dvoboj sa Splićanima. Trener Igor Bišćan oslonio se na provjerene snage, u posljednjem će obrambenom redu, ispred vratara Livakovića, nastupiti još kako uigrani i uhodani Ristovski, Josip Šutalo (Boško će biti na klupi, kao i prinova Benrauer), Perić i Ljubičić, kojeg i Bišćan, eto, vidi poglavito kao lijevoga braniča. Bivšem treneru Anti Čačiću mnogi su zamjerali što ovog, po vokaciji veznog igrača, koristi na lijevom defenzivnom boku, no ništa se nije promijenilo ni u viziji novoga stratega Plavih.

Iako je za svoje pripremne partije Petar Sučić dobivao pohvale, ipak je mjesto u udarnom sastavu, na zadnjem veznom, u paru s Mišićem, zauzeo mladi reprezentativac Bulat. Time je Bišćan pokazao da je pobornik teze kako svaki igrač ima svoju povijest, te da se u prvu momčad lako ne ulazi, ali se iz nje ni ne ispada preko noći.

Napadački je dio momčadi dobro znan – na desnom boku Špikić, na lijevom Ivanušec, a Baturina iza napadača Petkovića. Bišćan nije "kemijao" i sučelit će Hajduku najbolji mogući sastav.

Slično je razmišljao i Hajdukov trener Ivan Leko. Izostanak suspendiranog i kažnjenog Marka Livaje stvorio je dodatni problem Leki, koji je u vrh napada, umjesto Livaje, postavio Mlakara.

Na vratima je Lučić, na desnome obrambenom boku Sigur, na lijevome Melnjak, dok će stoperski par činiti Ferro i novopridošli Šarlija. Na sredini travnjaka, kao defenzivni vezni, ordinirat će Pukštas i Krovinović, no ima novina u napadačkom dijelu sastava, na bokovima. Tako će na desnom krilu biti Dolček, povratnik iz Šibenika, a na lijevome Dajaku, još jedan novi igrač u Hajdukovoj svlačionici. Iza Mlakara će za kreaciju igre biti zadužen Benrahou...

19.40 Mindaugas Nikoličius, sportski direktor Hajduka komentirao je uoči utakmice na MaxSportu mogući dolazak Ivana Perišića u Hajduk!

Više o tome pročitajte OVDJE

19.35 Marko Livaja i Lovre Kalinić stigli su na Poljud pozdraviti svoje suigrače! Livaja ne može igrati zbog suspenzije, a Kalinić se tek vraća u pravi ritam nakon ozljede koja ga je na dulje vrijeme odvratila od terena.

Svi osvajači Superkupa:
1992. Hajduk
1993. Hajduk
1994. Hajduk
2002. Dinamo
2003. Dinamo
2004. Hajduk
2005. Hajduk
2006. Dinamo
2010. Dinamo
2013. Dinamo
2014. Rijeka
2019. Dinamo
2022. Dinamo

19.20 Nijedan igrač u redovima zagrebačkog i splitskog kluba za subotnju utakmicu do njenog početka nikad nije zabio pogodak u Hrvatskom superkupu. Igrali su i prošle godine za ovaj trofej Dinamo i Hajduk, od igrača koji su igrali 2022. u modrim redovima nema više tek Lauritsena, Ademija i Oršića, a u bijelim Simića, Borevkovića, Vukovića i N. Kalinića, Biuka. No lani golova nije bilo, Dinamo je slavio tek boljim izvođenjem jedanaesteraca s 4:1. Zato se Dinamov strateg može pohvaliti važnim golom u Superkupu. Igor Bišćan bio je strijelac za 1:0 protiv Hajduka 17. srpnja 2010. u Maksimiru.

Najbolji strijelac u povijesti Superkupa je Ivica Mornar, koji je za Hajduk zabio tri pogotka, a po dva gola zabili su dinamovci Igor Cvitanović, Goran Vlaović, Dario Zahora i Eduardo da Silva.

19.12 Momčad Hajduka stigla je na stadion u Maksimiru dočekana ovacijama svojih navijača.

19.05 Od 13 odigranih Hrvatskih superkupova do ove sezone, Dinamo je osvojio sedam, Hajduk pet, a Rijeka jedan. Ivan Katalinić najtrofejniji je trener s tri naslova, Splićane je vodio do pobjeda 1993., 1994. i 2004. godine. Nakon njega slijedi neprežaljeni Miroslav Blažević, jedini trener koji je do trofeja Superkupa došao s dva različita kluba. Ćiro je 2002. s Dinamom pobijedio Zagreb na čijoj je klupi bio upravo Katalinić, a 2005. s Hajdukom slavio protiv Rijeke s Elvisom Scorijom za kormilom. Ivan Leko po prvi put je bio u prilici osvojiti HR-superkup, Igor Bišćan drugi put, budući da je s Rijekom 2019. poražen od Dinama. U svakom slučaju, Bišćan i Leko u subotu su se borili da postanu 11. različiti treneri koji su osvojili ovo natjecanje.

19.00 Stigle su i prve fotografije navijača Dinama ispred stadiona u Maksimiru.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

18.55 Dakle, sat vremena preostao je do početka utakmice! Sastavi? Očekivano, manje-više. Dinamo u najjačem obliku, Hajduk sa Sahitijem na klupi, Dajakuom i Šarlijom u početnih 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:18