Marko Dabro odnedavno je bivši igrač Lokomotive

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UKNJIŽEN SAMO BOD

Na Kajzerici žale za ubojitim napadačem: Eh, da je u Kranjčevićevoj u dresu Lokosa bio Marko Dabro...

‘Nevistićevo proklizavanje? Stvar je u novim, hibridnim travnjacima‘, kaže Silvio Čabraja.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. travanj 2022. 07:15

Eh, da je u subotu bio Marko Dabro... Provlačila se ta rečenica na Kajzerici u nedjeljno jutro, nakon 1:1 remija s Hrvatskim dragovoljcem, nakon utakmice u kojoj je Lokomotiva dominirala i stvorila niz prigoda, ali se i napromašivala. Čak je i “stara lažljivica” statistika ovaj put zorno ocrtala svu nadmoć Lokosa – udarci na vrata bili su 27:8, u okvir vrata 9:5, udarci iz kuta 8:4, a posjed lopte 66:34 za Lokomotivu! No, pamte se i pišu golovi, samo zgodici donose bodove, a na tom su planu dečki iz Sigeta u novozagrebačkom derbiju bili izjednačeni sa svojim suparnikom i “iščupali” su remi...

- Točno je, “kralj šesnaesterca” poput Dabre zacijelo bi u subotu poboljšao svoj ovosezonski učinak. Takav je igrač nasušno potreban svakoj momčadi u ovakvoj utakmici, zna se kakva je njegova golgeterska kvaliteta - kaže trener Lokosa, Silvijo Čabraja.

Pogodak Lokomotive za 1:1 protiv Hrvatskog dragovoljca:

Međutim, najbolji ovosezonski strijelac Lokomotive (13 pogodaka) prošloga je tjedna potpisao za kineski Beijing Guoan i već se oprostio s Kajzericom. A Čabraja ističe:

- Kad sve mirno analiziram, ne mogu biti nezadovoljan, iako smo ostali bez dva boda. Svih smo 90 minuta, naime, bili dominantni, igrom smo stvarali prilike, no “šepala” je realizacija, a “dragovoljci” su, s druge strane, znali iskoristiti Nevistićevu nesreću i proklizavanje, pa je završilo kako je završilo. Ne mogu baš ništa zamjeriti svojim igračima kad govorimo o želji, htijenju, težnji za igrom, baš im ništa ne mogu prigovoriti. Sličnu smo utakmicu jesenas odigrali i protiv Šibenika, imali smo tada 29 udaraca na vrata, a završilo je također 1:1 - prisjetio se strateg Lokosa.

Mrtva utrka

Među najboljim igračima Lokomotive u ovoj utakmici bio je kapetan Josip Pivarić, postigao je i pogodak koji je bio poništen nakon (opet) višeminutne VAR provjere...

- Ako je iz VAR sobe stigla informacija da je bilo zaleđe, nema razloga da ne vjerujem toj odluci. Gdjekad ti VAR pomogne, gdjekad odmogne, nama je bio dobar kad je Dinamu bio poništen u sudačkoj nadoknadi, sad je odluka bila protiv nas. A kad govorimo o Pivariću, naš kapetan ima konstantu, koja se od tako dobrog i iskusnog igrača i očekuje. Jesenas je odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica, nastavio je dobro igrati i na proljeće. A u Splitu se protiv Hajduka uklopio u naše sivilo, bio je to loš momčadski dan, svi su zakazali...

Je li proklizavanje vratara Ivana Nevistića uoči poklon-gola Sigećanima posljedica lošeg izbora kopački, odnosno, čepova na kopačkama?

- Teško je to reći. Ali, nije samo Nevistić proklizavao, dogodilo se to na početku utakmice Cipetiću i Milićeviću. Takva proklizavanja nisu neuobičajena na ovim, hibridnim travnjacima, koji je u svom gornjem dijelu mekan, a ispod je tvrd.

I dalje ste u “mrtvoj utrci” za peto mjesto s Goricom. U preostalih šest kola imate podjednako težak raspored, pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da će o tom petom mjestu odlučivati vaš međusobni okršaj u 34. kolu u Velikoj Gorici...

- Slažem se, sve pomalo upućuje na takav rasplet. No, idemo utakmicu po utakmicu, još je u igri 18 bodova, svašta se tu još može dogoditi. Iako je doista teško pobjeći od prognoze da će baš ta utakmica biti ključna - rekao je Lokomotivin trener Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 23:56