RONALD GORSIC Cropix
POGLED NA SASTAVE

Sin legendarnog Dinamovog braniča stigao do lijepog jubileja; Kalinić preskače i derbi s Modrima

Uoči odlaska u Zagreb, na ozljedu mišića požalio se pričuvni vratar Hajduka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. prosinac 2023. 18:46

Lokomotivin trener Silvijo Čabraja imao je samo jednu dvoumicu oko sastava kojeg će sučeliti Hajduku. Dvojio je, naime, između dvojice tinejdžera, Marina Šotičeka (19) i Fabijana Krivaka (18), pa je na dan utakmice, nekoliko sati uoči dvoboja, odlučio da će na desnom napadačkom boku protiv Splićana zaigrati Šotiček. Presudila je spoznaja da Krivak nije bio u natjecateljskom ritmu, budući da je zbog bolova u leđima preskočio prošlotjednu utakmicu s Rudešom.

K tome, na Šotičekovoj je strani bila i efikasnost – ove je sezone, naime, nadareni napadač Lokosa postigao četiri pogotka i strateg Lokosa pouzdao se u Šotičekovu brzinu (usput, Krivak je jednako brz kao i Šotiček) i umješnost u realizaciji. Inače, u početnoj postavi Lokosa bio je još jedan tinejdžer, srednji branič Moreno Živković (19). Za ovu utakmicu nije kandidirao ni 20-godišnji veznjak Art Smakaj, budući da se ozlijedio na posljednjem treningu

S druge, pak, strane, Hajdukov trener Mislav Karoglan nije imao nikakvih dvojbi. Nije Karoglan ništa "kemijao", nego je Lokosima sučelio identičnu postavu koja je u prošlom kolu na Poljudu svladala Goricu (3:0). Razloga za neke promjene nije bilo, Karoglan je bio zadovoljan izvedbom svojih igrača protiv Velikogoričana, pa je identičnoj postavi dao povjerenje i u Kranjčevićevoj.

A uoči odlaska u Zagreb, na ozljedu mišića požalio se pričuvni vratar Hajduka, Lovre Kalinić, koji je prošle jeseni baš na utakmici protiv Lokomotive pretrpio tešku ozljedu koljena, zbog koje je bio izvan travnjaka gotovo godinu dana. Kalinić je ostao u Splitu, a po svemu sudeći neće kandidirati ni za nastup na posljednjoj jesenskoj utakmici, na maksimirskom derbiju Dinamo – Hajduk.

Istaknimo da je utakmica protiv Splićana bila jubilarna, 500. na klupi, za Lokomotivina tehničkog direktora, Igora Cvetkovića (41). Bivši Dinamov junior i sin legendarnog braniča Plavih, Zvjezdana Cvetkovića, na Kajzerici je 16 godina. Odigrao je dvije sezone u majici Lokosa, a 2009. postao je tehnički direktor i dogurao je, eto, do lijepoga jubileja i 500. utakmice na klupi zagrebačkog kluba.

image
RONALD GORSIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 20:34