RONALD GORSIC Cropix
GRADSKI DERBI

Ulaznice za okršaj Lokosa i Dinama samo na blagajnama stadiona u Kranjčevićevoj, evo po kojim cijenama

U četvrtak počinje prodaja ulaznica za gradski derbi Lokomotiva - Dinamo
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. travanj 2024. 09:10

Za nedjeljni gradski derbi u Kranjčevićevoj ulaznice će biti u prodaji od četvrtka na blagajni Stadiona u Kranjčevićevoj. Evo i cjenika - tribina zapad 15 eura, tribina istok 10 eura, dok je za djecu mlađu od 12 godina, u pratnji odrasle osobe i važećeg identifikacijskog dokumenta djeteta, ulaz besplatan.

Dvije će blagajne u četvrtak biti otvorene od 12 do 18 sati, u petak i subotu od 12 do 16 sati, a u nedjelju se blagajne otvaraju u 14 sati i u prodaji će, bude li ih još ostalo, biti samo ulaznice za zapadnu tribinu. Utakmica počinje u 17 sati, a vrata stadiona otvaraju se u 14.30 sati. Ulaznice će se, eto, moći kupiti samo na blagajnama, pa su se pojavili upiti zašto nema online prodaje? Na Kajzerici smo doznali da općenito nemaju tu mogućnost, budući da nisu dobili ni jednu adekvatnu partnersku ponudu koja bi klubu bila isplativa.

Naime, možebitni partneri koji bi organizirali online prodaju, uzimaju proviziju na temelju broja prodanih online ulaznica i tu Lokomotiva nema svoju pozitivnu računicu, jer veliki je interes za dolazak na utakmicu u Kranjčevićevu samo kad gostuju Dinamo i Hajduk. K tome, u zagrebačkom bi klubu morali još investirati i u tehnologiju na oronulom stadionu, u uređaje za sinkronizaciju ulaznica prodanih online s ulaznim vratima. A Lokomotiva je praktički gost na gradskom stadionu i ta investicija, u stadion koji je navodno pred rušenjem u predizbornim obećanjima, bila bi besmislena.

Za okršaj Lokomotive i Dinama u prodaji će biti 2000 ulaznica za zapad, te 1400 ulaznica za istok. Dodajmo tome i oko 1000 godišnjih ulaznica, koje su prodane do 1. rujna, kao i oko 500 pozivnica za igrače, prijatelje kluba i sponzore. Podsjetimo da je kapacitet zapadne tribine 3600 gledatelja.

Godišnjih ulaznica više nema u prodaji, a sjetimo se samo kakva je euforija vladala među Hajdukovim navijačima u kolovozu. Pokupovali su, naime, dobar dio tih "pokaza" za utakmice Lokosa, budući da u zadnjem kolu u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva – Hajduk. I u onoj silnoj kolovoškoj euforiji, nakon nekoliko pobjeda, pristalice Hajduka po prvi su put u sezoni "proslavili" naslov prvaka i kupovinom godišnjih ulaznica za utakmice Lokomotive, željeli su osigurati mjesto na tribini stadiona u Kranjčevićevoj za tu utakmicu zadnjeg kola, nadajući se da će Hajduk u srcu Zagreba slaviti naslov. Čak je i donedavno bilo mnogo upita na Kajzerici mogu li se još kupiti godišnje ulaznice, ali ta je prodaja trajala do 31. kolovoza.

No, Hajduk neće biti prvak i ta će godišnja ulaznica Hajdukovim navijačima ostati samo kao uspomena na još jednu promašenu sezonu. A vidjet ćemo i u kojoj će mjeri Kranjčevićeva biti ispunjena na toj oproštajnoj utakmici od sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 09:11