Mateo Marić, Arijan Ademi

 Ronald Goršić/Cropix
KAPETAN LOKOMOTIVE

‘Zanimljivo, naš trener svako malo ostane bez pola momčadi, ali uvijek iznova ‘sklopi‘ nešto dobro!‘

‘U Maksimiru su nam baš ‘ušli u mlin‘, ali u subotu će ipak biti drukčija utakmica‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. veljača 2024. 23:08

Nogometaši Lokomotive pripremaju se za gradski derbi s Dinamom, trener Silvijo Čabraja nema suspendiranih igrača u svojoj svlačionici.

Na lakšu se ozljedu posljednjih dana požalio napadač Marin Šotiček, no u srijedu bi trebao trenirati s momčadi. Nadalje, vratar Nikola Čavlina i napadač Duje Čop u utorak su imali visoku temperaturu, međutim na Kajzerici se nadaju da će ta viroza proći za dan-dva, te da će sva trojica kandidirati za nastup na subotnjoj utakmici.

Lokosi su prije dva tjedna projurili Maksimirom, pobjedom 3:0, ali i odličnom igrom, šokirali su nogometnu javnost. A kakvu ćemo utakmicu gledati u subotu u Kranjčevićevoj?

Drukčija od prethodne

Iskusni kapetan momčadi s Kajzerice, 25-godišnji Mateo Marić, kaže sljedeće:

- Bit će to drukčija utakmica od maksimirske, siguran sam u to. Ne znam jesu li nas dinamovci tada podcijenili, jesu li ušli neoprezno u taj dvoboj, no znali smo iskoristiti ponuđeno i zasluženo smo pobijedili. Apsolutno smo ih nadigrali, sve je otišlo u našem smjeru, ušli su nam “u mlin”. Međutim, to je prošlost, treba se okrenuti prema naprijed, subota donosi sasvim novi, drukčiji izazov. Osim te nedavne utakmice u kojoj smo dominirali, općenito su naša međusobna sučeljavanja bila neizvjesna do samoga kraja, sjetimo se samo jesenskog maksimirskog okršaja u kojem smo u sudačkoj nadoknadi prosuli 1:0 vodstvo i izgubili smo 1:2. Uglavnom, bit će i u subotu uzbudljivo, pokušat ćemo dokazati da onih 3:0 u Maksimiru nije bilo slučajno - najavljuje Marić.

Nakon te maksimirske utakmice objavili ste na društvenim mrežama fotografiju slavlja nakon pobjede, svi su igrači bili u pobjedničkom zagrljaju na terenu...

- Bio sam neizmjerno ponosan na svoju momčad, to nas je zajedništvo dovelo do uspjeha. U tome je ključ, u nogometu pojedinac ništa ne može sam napraviti. Krasi nas zajedništvo i osjetio sam potrebu da to istaknem. Družimo se i izvan terena, ozračje je u svlačionici uistinu izvrsno i sve se to, vjerujem, vidi i na utakmicama.

Osvojili ste sedam bodova u tri utakmice u drugom prvenstvenom dijelu, ne znate za poraz dva i pol mjeseca, pojavile su se i europske ambicije...

- Žao mi je što nismo materijalizirali dominaciju protiv Varaždina, bila bi nam to treća uzastopna pobjeda i došli bismo samo na bod od Osijeka. No, nadoknadit ćemo to negdje, imamo se pravo nadati plasmanu u Europu, dokazujemo to dobrim igrama i rezultatima.

Ostali ste ove zime bez čak četvorice standardnih igrača (Živković, Milićević, Bubanja i Tuci), nitko nije došao, ali to se ne osjeti na vašim igrama i rezultatima, štoviše! A i ambicije su poskočile...

- Zanimljivo je to, naš trener Čabraja svako malo ostane bez pola momčadi, ali uvijek iznova “sklopi” nešto dobro! Eto, ja sam stigao na Kajzericu prije tri godine i gotovo svaki put kad sam u te tri godine dolazio na pripreme upoznavao sam se s pola igrača u svlačionici, ha, ha! To je valjda Lokomotivina sudbina... Istina, ove zime nije bilo ni prinova, ni pojačanja, ali zato smo se rastali s trojicom važnih igrača, a Bubanja se ozlijedio. No, izgledamo dobro, nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Dobri protiv favorita

Ne znate za poraz već šest utakmica, možete li tu seriju nastaviti i u subotu?

- Vjerujem da možemo. Ali, bit će teško, Dinamo će sigurno biti i dodatno motiviran nakon one maksimirske “trice”, no mi u pravilu igramo dobro protiv favoriziranih momčadi. Nekako nam odgovaraju te utakmice u kojima smo u najavama u podređenoj ulozi i nemamo nikakav imperativ, uvijek težimo nadigravanju i nadam se da ćemo i u subotu biti dobri.

Kranjčevićeva će biti puna, no gotovo će svi navijati za Dinamo. Kako vam je igrati u takvom ambijentu?

- Slično je i kad dolazi Hajduk u Kranjčevićevu. Malo je čudan osjećaj, ali nekako smo navikli na to. Uglavnom, svima nam je ljepše igrati pred punim tribinama, to nas svakako još više motivira i siguran sam da će gledatelji vidjeti još jedan kvalitetan gradski derbi - rekao je Marić.

Ulaznice za gradski derbi bit će u pretprodaji od četvrtka na blagajni stadiona u Kranjčevićevoj ulici

Veliko je zanimanje za subotnji okršaj Lokomotive i Dinama (17.10) i stadion u Kranjčevićevoj ulici sigurno će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Kapacitet stadiona je, podsjetimo, 5350 gledatelja, istočnu će tribinu “okupirati” Bad Blue Boysi, a i najveći će dio zapada biti obojen plavom, Dinamovom bojom.

Iako je najprije bilo predviđeno da pretprodaja ulaznica počne u petak, dan prije utakmice, zbog velikog zanimanja na Kajzerici su povukli dobar potez i odlučili su prodavati ulaznice već od četvrtka. Prodaja ulaznica bit će isključivo na blagajni stadiona u Kranjčevićevoj, neće se, dakle, u klupskim prostorijama na Kajzerici, niti u Maksimiru, moći kupovati ulaznice.

Radno vrijeme blagajne u četvrtak i petak bit će od 14 do 18 sati, dok će na dan utakmice, u subotu, prodaja ulaznica (bude li ih još uopće!) početi također u 14 sati. Za zapadnu tribinu trebat će izdvojiti 15 eura, dok će ulaz na tribinu istok biti 10 eura, uz napomenu da će za djecu mlađu od 12 godina u pratnji odrasle osobe ulaznice biti besplatne. Dodajmo da su cijene ulaznice bile identične i za prošlotjednu utakmicu Lokomotiva - Varaždin. (pju)

ZADNJIH PET OGLEDA

HRVATSKA LIGA (28/01/23.)

Dinamo - Lokomotiva 2:1

HRVATSKI KUP (01/03/23.)

Dinamo - Lokomotiva 3:1

HRVATSKA LIGA (08/04/23.)

Lokomotiva - Dinamo 1:2

HRVATSKA LIGA (29/10/23.)

Dinamo - Lokomotiva 2:1

HRVATSKA LIGA (23/01/24.)

Dinamo - Lokomotiva 0:3

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 20:35