Gradiliste na Pampasu


 

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
RIJEŠEN I IZVOR PRIHODA

Pao konačni rok: Evo kad bi trebao biti gotov jedan od najljepših i prvi skroz natkriveni stadion u Hrvatskoj!

U tjednima koji slijede trebali bi biti vidljivi bitni pomaci na samoj građevini
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. ožujak 2022. 09:04

Radovi na stadionu i kampu na desnoj obali Drave dobili su novi, vjerojatno i konačni rok završetka.

”NK Osijek je tražio od grada da se produži rok izgradnje stadiona i kampa na Pampasu do 31. prosinca ove godine. Cijena cjelokupnog projekta iznosi 60 milijuna eura”, izvijestili su iz gradske uprave.

Gradilište na Pampasu krajem prošle godine

Drugi je ovo put da je pomaknut rok izgradnje, u jesen 2020. klub iz Gradskog vrta tražio je, i dobio, suglasnost s pomicanjem roka s lipnja 2021. na lipanj 2022., a kao razlog tada je navedena novonastala situacija zbog pandemije koronavirusa, koja je dodatno zakomplicirala i otežala, kako izvođenje samih radova, tako i isporuku materijala i sirovina za nesmetano funkcioniranje gradilišta.

U međuvremenu su se dogodile promjene i na samom gradilištu. Koncem prošle godine potpisan je ugovor s austrijskim građevinskim koncernom Strabagom za drugu fazu radova, a prije nekoliko tjedana je raskinut ugovor s Eurokamenom koji je bio angažiran na prvoj fazi izgradnje.

image




VLADO KOS/CROPIX Cropix

U tjednima koji slijede trebali bi biti vidljivi bitni pomaci na samoj građevini.

Inače, stadion na Pampasu primat će 12.850 gledatelja, bit će prvi u Hrvatskoj koji će biti u potpunosti natkriven i prvi će u službenom nazivu imati sponzorsko ime, a što će klubu nekoliko godina osigurati konstantan izvor prihoda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:56