Rene Poms

 VLADO KOS Cropix
PROBLEMI U GRADSKOM VRTU

Što to radi Poms? Kapetan kao neki kadet sjedi na klupi, a otpisani Fiolić igra umjesto Lovrića

Trener Osijeka je neugodni iznenadio s nekim odlukama, ali i ponašanjem
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 05. veljača 2023. 13:59

Jako lošu utakmicu odigrao je Osijek u subotu u Kranjčevićevoj i pretrpio prvi, ali zasluženi poraz u novoj godini. Lokomotiva je bila apsolutno bolji suparnik, pri čemu su se njezini igrači i daleko bolje snašli i prilagodili nenogometnim uvjetima po jakom vjetru. Osijek je i u tom segmentu podbacio. ‘Bijelo-plavi‘ jednostavno na tu utakmicu nisu došli prije svega duhom, a onda i tijelom. Jednostavno nisu bili na top nivou, što od njih trener Rene Poms inače uvijek i izričito traži, a dojam nakon ovog blijedog izdanja je i da Poms ovaj put nije bio na top nivou. Ponešto o tome govori i činjenica da je kao jedini i isključivi razlog za poraz naveo upravo vjetar.

Iznenađujući komentari

- Loša igra s naše strane, ali danas je bilo jako teško i nimalo zabavno, s ovim je vjetrom bilo nemoguće igrati. Ne volim imati izlike kada izgubimo, ali danas je vjetar igrao veliku ulogu u porazu. U drugom poluvremenu smo promijenili formaciju prebacivanjem Žapera u sredinu, ali nije bitno u kojoj formaciji igramo kad imaš ovakve uvjete. Nismo mogli napraviti ni 2-3 dodavanja kako treba, vjetar je danas sve uništio. Bio sam siguran da će jedna ključna akcija odlučiti utakmicu i bilo je tako, ali ne u našu korist. Zato smo izgubili - rekao je nakon susreta vidno ljutiti i razočarani trener Osijeka.

Moramo priznati da nas je prilično iznenadio njegov ovako decidirani stav o uzrocima poraza, odnosno izostanak barem minimalne doze samokritike. Nema spora da su uvjeti za igru bili užasni i da vjetar doista nije dopuštao gotovo ništa od onoga na što smo na utakmicama navikli. No, isti uvjeti bili su i za igrače Lokomotive. I mogli bismo sada pričati o vjetru kao glavnom uzroku da su domaći igrali isto kao i Osijek, po principu ‘‘tko nabije, taj dobije‘‘, odnosno da je taj pobjednički gol Bubanje nakon prekida bilo jedino što su domaći učinili. Ali, nije bilo tako.

Lokomotiva je imala daleko više udaraca, kako u okvir, tako i izvan njega, a tri puta su pogađali i sami okvir. Osijek s druge strane od osam udaraca dva, slabašna, u okvir. I posjed je bio na strani domaćih, koji su više težili igri po tlu, dok se Osijek odlučio na dugačke lopte prema Mierezu, pa što bude. Lokomotiva je je jednostavno bila bolja, a Poms nas je, poznavajući ga, iznenadio opravdanjem koje ne pije vodu u potpunosti. Bila je to utakmica iz koje zapravo može puno naučiti. Da ni sam nije bio na top nivou potvrđuje i izvlačenje Fiolića iz podruma.

Nisu se iskazali

Igrač s kojim se Osijek želi razići, jer objektivno otkako je došao nije dao ono što se od njega očekivalo, koji nije upisao ni minute još od 3. rujna 2022. i na kojeg Poms u biti nije ozbiljno računao, uletio je u prvi sastav na uštrb Lovrića?!? Možda u tome ima nekih taktičkih opravdanja, ali izbor igrača definitivno je sporan. Osim, ako Poms ipak u zadnjih tjedan dana nije kod Fiolića vidio nešto što mjesecima prije nije. Mi to u Kranjčevićevoj nismo vidjeli.

Inače, kapetan Osijeka i klupski rekorder po broju nastupa Mile Škorić i treću utakmicu za redom ostao je na klupi. Bez ijedne minute. A, koliko smo čuli u petak od trenera, Mile je "spreman i potreban momčadi, njegova prilika će opet doći, treba biti strpljiv." Mislili smo da nešto ne štima s tonom, ali dobro smo čuli. Da kapetan momčadi i igrač koji je, do ozljede, već godinama stup momčadi u igračkom, karakternom i ljudskom smislu "mora biti strpljiv i čekati svoju priliku"! Sorry, treneru, ali s takvom izjavom i sa statusom kapetana kao da je kadet, a ne rekorder kluba, nešto u osnovi i debelo ne štima. Kapetan momčadi kada je zdrav i spreman, mora igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 16:56