Silvijo Čabraja

 GORAN SEBELIC Cropix
JOŠ NE ZNAJU ZA POBJEDU

Čabraja najavio lov na finale Kupa: ‘Reklo bi se da mi Rijeka baš i ne leži, nisam ni znao za taj podatak‘

Nogometaši Lokomotive posljednji su put svladali Rijeku još u kolovozu 2022. i to u državnom prvenstvu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. travanj 2024. 06:41

Jedini poraz u ovoj kalendarskoj godini nogometaši Lokomotive doživjeli su baš protiv Rijeke. Lako su se i prelako Riječani na svojoj Rujevici obračunali s neprepoznatljivim Lokosima, na kraju je bilo čak 4:0 za domaćina...

- Tada smo rano primili dva pogotka, nakon naših teških pogrešaka. Pokušali smo se u drugom dijelu vratiti u utakmicu, to smo nekako i uspjeli u igračkom smislu, ali onda smo opet dvaput kardinalno pogriješili u završnici dvoboja, primili smo još dva gola i na kraju je rezultat bio užasan za nas. No, događaju se takve utakmice, nadam se da smo izvukli pouke i vjerujem da se nešto slično ne može ponoviti - kaže Čabraja.

Ove sezone Lokosi ne znaju za pobjedu u tri prvenstvena okršaja protiv Rijeke. Na Rujevici su bili dvaput poraženi (1:2, 0:4), dok je u Kranjčevićevoj jesenas bilo 1:1.

Karte se miješaju ispočetka

A pogled u retrovizor govori da je Lokomotiva posljednji put svladala Rijeku prije čak 605 dana! Bilo je to 7. kolovoza 2022., Lokosi su tada u Kranjčevićevoj slavili 3:1, strijelci su bili Goričan, Cokaj i Vasilj, dok je pogodak za momčad Rijeke postigao Karrica.

Iz te momčadi Lokosa, na Kajzerici su još uvijek Mersinaj, Smakaj, Marić, Goričan i Bošković, a u riječkom su sastavu, od današnjih igrača, tada bili Labrović, Hodža, Selahi, Smolčić, Galešić i Obregon.

Čabraja je, inače, u ove nepune tri sezone 11 puta vodio Lokose u dvobojima s Rijekom, ostvario je tri pobjede, jednom je remizirao i pretrpio je sedam poraza...

- Po ovoj bi se statistici moglo reći da mi Rijeka baš i ne leži, ha, ha... Nisam ni znao za taj podatak da nismo pobijedili Riječane više od godinu i pol, ali to ne mora ništa značiti. Jer, svaka utakmica donosi nešto novo, uvijek se iznova “miješaju karte”. Tako će biti i u srijedu, uz dodatak da je ovo ipak drukčija utakmica od prvenstvene, jer pobjednika na kraju mora biti. Vrijeme je da prekinemo taj post u dvobojima s Rijekom, nadam se da ćemo to i učiniti, te izboriti plasman u finale Kupa - rekao je Čabraja.

CRNI NIZ LOKOSA S RIJEKOM

HRVATSKA LIGA 16/10/22.

Rijeka - Lokomotiva 3:0

HRVATSKA LIGA 18/02/23.

Lokomotiva - Rijeka 1:2

HRVATSKA LIGA 27/04/23.

Rijeka - Lokomotiva 2:0

HRVATSKA LIGA 20/08/23.

Rijeka - Lokomotiva 2:1

HRVATSKA LIGA 03/11/23.

Lokomotiva - Rijeka 1:1

HRVATSKA LIGA 17/02/24.

Rijeka - Lokomotiva 4:0

Linker
11. svibanj 2024 21:13