GORAN SEBELIC Cropix
U SJAJNOM RASPOLOŽENJU

Kapetan Rijeke o Pašaliću: ‘Neka se više probudio, dovoljno smo ga prozivali na treninzima‘

‘Ma baš mi je drago i zbog njega i zbog cijele momčadi‘, dodao je Labrović
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 10. travanj 2024. 11:08

Kapetan Rijeke i vratar Nediljko Labrović nije mogao skinuti osmjeh s lica nakon pobjede protiv Hajduka u 174. po redu Jadranskom derbiju u povijesti. Kako i ne bi bio sretan, bila je to ukupno 16. utakmica ove sezone u kojoj riječki vratar nije primio pogodak, a protiv Hajduka je skoro mogao ostati i neocijenjen, gosti su uputili svega jedan udarac u okvir gola kojeg je Labrović s lakoćom ukrotio.

- Ja bih potpisao da ovakva utakmica bude svaka do kraja, da mi pobjeđujemo i da momčad ispred mene bude kompaktna kao što je i bila. Igrali su svih 90 minuta sa srcem, sa žarom kakav nas krasi posljednje vrijeme,a protiv Hajduka smo to samo potvrdili. Neka smo mi ovako nastavimo, još je malo do kraja, kazao je u uvodu Labrović koji je očekivao tvrdu i tešku partiju protiv momčadi koja je nakon polusezone bila uvjerljivo prva, no s ovim porazom je svoje šanse o tituli svela na puku teoriju.

- Naravno da jesam, za to smo se i pripremali cijeli tjedan. Svi znamo da je Hajduk odličan protivnik i da imaju niz vrhunskih pojedinaca koji u jednom trenu mogu riješiti utakmicu. Drago mi je što je moja momčad uspjela zabiti taj pogodak, i što nam je Pašalić opet postigao gol. Neka se više probudio, ha, ha, dovoljno smo ga prozivali na treninzima, ha,ha. Ma baš mi je drago i zbog njega i zbog cijele momčadi, dodao je Labrović koji je osim Paše istaknuo i još jednu odličnu partiju suigrača Radeljića, dodavši da je to za njega postala – normala.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Bez obzira na pobjedu, priprema za jedan ovakav dvoboj iznimno je teška, Hajduka su nakon dva uzastopna poraza protiv Dinama otpisali i njihovi vlastiti navijači, stoga je ovo bila iznimno važna pobjeda izborena protiv blijedog, ali obrambeno izrazito discipliniranog Hajduka.

- Sigurno se teško spremiti za ovako nešto, no mi smo profesionalci i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno motivirani i maksimalno spremni. Glupo je reći da je nebitno tko je protivnik, naravno da je to bitno, no priprema za svaku utakmicu je nama gotovo ista. Bitno je dobro ući u susret i dati sve što možeš za pobjedu, dodao je riječki kapetan čiju su momčad mediji do sada redovno "gurali" u drugi plan kada je u pitanju borba za naslov. Sada je, realno, ta "knjiga" spala na "dva slova", na Rijeku i Dinamo, više nitko ne može tvrditi kako momčad s Kvarnera nije jedan od favorita ne samo za naslov prvaka, već i za dvostruku krunu.

- Svačije je pravo nadati se da upravo njegova momčad može doći do kraja, nebitno za koga tko navija. Ono što mi imamo unutar ove momčadi, ono što imamo na tribinama, ono što imamo u gradu doživljavam prvi put u svom životu i stvarno bi to bila šteta ne iskoristiti. To nam je misao vodilja koja nas vodi iz utakmice u utakmicu. Naravno, uvijek ću biti malo "defenzivan" i reći da je još puno do kraja, no ovo što imamo, za ovo se treba dati svaki atom snage. Imamo stvarno odličnu priliku i stvarno dobru priču iza nas. Ne treba niti Hajduk odbacivati dok se god to matematički ne potvrdi, kvalitetan su protivnik i imat će još što reći u prvenstvu, no mi ćemo i dalje gledati samo sebi, niti Dinamo, niti Hajduk. Tako smo igrali cijelo prvenstvo. Dinamo je kvalitetan, ima kvalitetne pojedince koji znaju osvajati titule, no imamo ih i mi.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Paša is on the fire orilo se iz svlačionice, što se mora dogoditi da se pjeva Nedo is on the fire, pogodak?

- Ma ne, meni se broji i asistencija, ha,ha...

Riječani su zasluženo dobili dva dana odmora, danas se vraćaju treninzima i pripremi za gostovanje u Puli u koju će krenuti i "vojska" navijača Rijeke. Krenulo bi ih još i više da nisu u jednom danu rasprodali više od 1600 ulaznica na jugu, a da je domaćin otvorio istok, no od toga neće biti ništa.

- Ma za naše navijače više ne treba trošiti riječi. Od koreografije s početka utakmice protiv Hajduka pa do njihove podrške kroz sve ove utakmice što na domaćem što na gostujućem terenu. Oni su naš pravi 12. igrač i naravno da bi nam bilo drago da se otvori ta istočna tribina, da to bude praznik nogometa...Što se tiče samog protivnika, nama je Istra najbitnija i na nju ćemo se maksimalno fokusirati, dodao je Labrović za kraj.

Šesti u Europi po broju čistih mreža, najdulji niz ligaški niz Rijeke bez primljenog gola od 2016.

Nediljko Labrović je ove sezone u 29 prvoligaških nastupa čak 16 puta travnjak napustio s čistom mrežom, što je samo jednom manje nego je to učinio u prve dvije HNL sezone u dresu Rijeke, kada je upisao 17 clean sheetova u 59 dvoboja. S Ivanom Lučićem imao je u nedjelju izravni sudar za vodeću poziciju na ljestvici vratara s najviše čistih mreža i - pobijedio. Jedinica Rijeke otišla je na 16, vratar Hajduka ostao na 15. Treći je Ivan Banić iz Gorice s 10.

U elitnim europskim rangovima koji se igraju u ritmu jesen-proljeće, u sezoni 2023./24. Labrović je na diobi šestog mjesta. Prvi je Škot Rohan Ferguson iz sjevernoirskog Larnea (19 čistih mreža u 33 utakmice), dok drugo mjesto dijele Artan Iljazi iz makedonskog Škupija (17 u 25), Alex Passaniti iz sanmarinskog Virtusa (17 u 26), Yann Sommer iz milanskog Intera (17 u 29) te Jack Butland iz Glasgow Rangersa (17 u 31).

Labrović je nanizao 450 ligaških minuta bez primljenog gola u HNL-u, zadnji put kapitulirao je duboko u sudačkoj nadoknadi derbija u Maksimiru 25. veljače kad je s bijele točke pogodio Fran Brodić. Najdulji je to niz Rijeke s čistom mrežom od, pogađate, šampionske sezone. Od rujna do studenoga 2016., Rijekin vratar Andrej Prskalo mrežu je netaknutom držao 514 ligaških minuta. Labrović će, eto, u nedjelju u Puli imati priliku nadmašiti svog prethodnika među riječkim vratnicama. (dd)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:11