DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

Na hrvatske nogometaše potrošeno manje od šest milijuna eura: Dinamo ponovno vodi, Rijeka druga

Prošlog ljeta klubovi su na dovođenje Hrvata potrošili više od 100 milijuna, rekorder je bio Nikola Vlašić
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. veljača 2022. 18:54

Hrvati definitivno nisu obilježili zimski prijelazni rok 2022. godine, koji u nekim državama još uvijek traje. Prema Transfermarktu, klubovi na odštete za hrvatske nogometaše ove zime nisu potrošili ni šest milijuna eura, a rekordni transfer ostvario je zagrebački Dinamo kupovinom Petra Bočkaja iz Osijeka za, kaže TM, 2,7 milijuna eura.

Prošlog ljeta klubovi su na dovođenje Hrvata potrošili više od 100 milijuna eura, a rekorder je bio Nikola Vlašić, za kojeg je West Ham moskovskom CSKA platio 30 milijuna eura. Prošle zime hrvatski igrači transferirani su u poslovima većim od 15 milijuna eura. Ante Majstorović je bio rekorder s 3,31 milijuna eura (Osijek - Shanghai Port).

Smolčić riješen, ali ide na ljeto

Jedan od najvećih transfera ove zime je onaj Rijekina kapetana Hrvoja Smolčića, koji će postati novi igrač Eintrachta iz Frankfurta. No njemački klub nije još objavio taj transfer, vjerojatno se radi o nekakvim financijskim zavrzlamama, a ionako na Smolčića računaju tek od ljeta. Tako da 21-godišnji Ličanin ostaje u Rijeci, ali ne na posudbi, jer bi službeno transfer trebao biti proveden na kraju sezone.

Nijemci kažu da će "Sloga" iz Frankfurta klubu s Rujevice platiti oko 2 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 19:00