FACEBOOK RIJEKA
POVRATAK KUĆI

U Rijeci predstavljaju veliki projekt: Kultna Kantrida kreće u izgradnju, evo kako bi sve trebalo izgledati

Želja je investitora napraviti na Kantridi novu zonu vrhunskog sporta, rekreacije i zabave
Piše: SNObjavljeno: 04. prosinac 2023. 17:50

Kultna Kantrida mogla bi kroz nekoliko godina ponovno postati dom Rijeke. Klub bi u utorak u 17.00 sati trebao predstaviti novi projekt izgradnje stadiona.

Na tiskovnoj konferenciji sve detalje projektnog koncepta Multifunkcionalnog kompleksa Stadiona Kantrida predstavit će Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko - goranske županije, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture, Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka te Siniša Zdjelar, ZDL arhitekti d.o.o.

- Nakon stoljeća tradicije i brojnih sportskih natjecanja održanih na Kantridi, pred nama se nalazi razdoblje investicije u novi stadion koji će zadovoljiti najviše standarde natjecanja u kojima Hrvatski nogometni klub “Rijeka” sudjeluje, ali i u trening kamp kroz koji će se osigurati budućnost kluba puna sportskih uspjeha.

Želja je investitora napraviti na Kantridi novu zonu vrhunskog sporta, rekreacije i zabave koja će živjeti 365 dana u godini i koja će postati nova turistička atrakcija Grada Rijeke. Isto tako nam je cilj da se za svaku utakmicu traži karta više i da najveći dio mjesta bude već na početku sezone zauzet od strane članova i vlasnika godišnjih kompleta ulaznica za utakmice HNK Rijeke.

image
FACEBOOK RIJEKA

Stadion Kantrida d.o.o. je za osmišljanje arhitektonskog rješenja novog stadiona angažirao jednog od vodećih europskih i svjetskih arhitekata specijaliziranih za nogometne stadione gospodina Gina Zavanellu. Autoritet u stručnoj javnosti, vrhunski stručnjak bogatog iskustva, nogometnoj publici najpoznatiji je po projektu izgradnje stadiona Juventus na kojem je odigrana utakmica finala UEFA Europa Lige. Gino Zavanella trenutno projektira i stadion Palermo na Siciliji.

Kako bi se na još kvalitetniji način ideje arhitekta Zavanelle prilagodile specifičnostima jedinstvene lokacije na Kantridi, angažiran je i tim vrhunskih riječkih projektanata ZDL arhitekti, predvođenih arhitektom Sinišom Zdjelarom.

Novi stadion na Kantridi imat će nešto više od 14 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta, zadovoljit će standarde UEFA 4 kategorije, dok će ispod tribina sadržavati garaže za osobe s invaliditetom, VIP posjetitelje, sponzore i medije. Stadion na Kantridi jamčit će najviše sigurnosne standarde uz najmodernija tehnička rješenja, vrhunske uvjete za rad medijima te visoku razinu opremljenosti prostora za igrače, trenere, suce i delegate. Zbog želje da stadion “živi” cijelu godinu predviđen je i čitav niz sadržaja koji će se koristiti i kada se ne odigravaju utakmice. Još jedna specifičnost nove Kantride je sjajna povezanost (blizina autoputa, zračnih luka, putničkog terminala, željezničkog i autobusnog kolodvora) i blizina niza turističkih odredišta i atraktivnih lokacija - stoji u priopćenju kluba.


Značajke stadiona Kantrida:

14.000 sjedećih natkrivenih mjesta

Garaža ispod tribina

Omogućen pristup osobama s invaliditetom

Približno 3.000 mjesta za VIP posjetitelje i sponzore

Približno 1.000 obiteljskih mjesta

Približno 4.000 mjesta za najvjernije navijače

Najmodernija tehnička rješenja

Fan shopovi

Ugostiteljski sadržaji

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:56