GORAN SEBELIC Cropix
U SVOM STILU

Željko Sopić nije zadovoljan: ‘Dok sam ja trener Rijeke toga neće biti. Navijači? Možda se i to dogodi 2050.‘

Rijeka je slavila u derbiju della Učka, a susret su prokomentirali Željko Sopić i Toni Fruk
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2024. 21:31

U posljednjem susretu 30. kola SuprSport HNL-a Rijeka je na stadionu Aldo Drosina pobijedila Istru 1961 s 2:0 i ponovo ima pet bodova više od Dinama, no Modri imaju i utakmicu manje.

Vodeća Rijeka ne posustaje, momčad Željka Sopića preskočila je neugodno gostovanje u Puli upisavši osmu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima, te 13. u 14 susreta ove godine.

Golove za pobjedu Rijeke u derbiju della Učka zabili su Toni Fruk u 30. minuti, te Bruno Goda u 84. minuti.

Trener Željko Sopić prokomentirao je utakmicu za Max Sport TV:

image
GORAN SEBELIC Cropix

- Hvala vam na čestitkama. Nimalo laka pobjeda. Ne mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom. Na agresiju Istre mi smo odgovorili igrom... Dok sam ja trener Rijeke, mi se nećemo skrivati iza rezultata. Neke stvari smo promijenili i uspjeli smo riješiti utakmicu. Teško izvojevana pobjeda i tri boda se pišu. Dečkima skidam kapu. Nema puno trenera koji će izvaditi dva igrača ako vodiš 2:0. Falilo nam je viteštva, viteštva nam je falilo. Oni su nas visoko napali i čestitam im na tome. Mi smo se izvukli na Pjacinu kvalitetu. Atmosfera je bila super, žao mi je što nije bila otvorena i istočna tribina da dođu navijači, bilo čiji. Jednom sam igrao u M‘gladbachu, gledalo nas je 60 000 navijača. Nadam se da ćemo i mi jednom dogurati do toga, možda 2050. godine. Uopće ne gledam Dinamo, gledam samo sebe. Svaka čast Dinamu, ali ova Rijeka gleda samo sebe.

Svoje je viđenje ponudio i strijelac prvoga gola Toni Fruk:

- Bila je zahtjevna utakmica za nas, ušli su agresivno s dosta prekršaja, a mi smo uzeli po što smo došli. Imala je Istra dosta dobre šanse, mi smo gradili igru unatoč silnim prekršajima. Uspjeli smo zabiti gol, a s drugim potvrditi pobjedu. Otvorilo se i meni, nadam se da ću sad nastaviti s golovima. Očekujemo da će Gorica u idućem kolu, kao i Istra, nastupiti agresivno, ali mi ćemo ići na pobjedu kao i danas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:53