Ivor Ljubanović
 

 RONALD GORSIC Cropix
SLUŽBENO

Nova pojačanja za Prosinečkog: Predstavljen francuski branič, potpisao i najbolji strijelac Prve NL

Nakon Jakova Bašića, Rudeš je predstavio francuskog braniča Aboubacara i ofenzivca Ljubanovića
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 06. srpanj 2023. 14:29

U nastojanju zadržavanja statusa stabilnog prvoligaša, u Rudešu znaju kako je širok i kvalitetan kadar prijeko potreban. Dok su se istim mogli pohvaliti i prošle sezone u Prvoj nogometnoj ligi, za najviši rang domaćeg nogometa ipak je potrebno dodati još pojačanja. Nakon povratnika iz Slaven Belupa u redove Zagrepčana - Jakova Bašića, "Totalno drukčiji od drugih" objavili su nova dva potpisa. Riječ je o 22- godišnjem francuskom braniču Camari Aboubacaru i 24- godišnjem napadaču Ivoru Ljubanoviću.

Obojica su na zapadu grada od samog početka priprema, a sada je sigurno da će tu i ostati. Obojica su nastupili su prijateljskom susretu s Goricom i pokazali zašto se na njih može računati. Aboubacar je pokazao čvrstoću i odlučnost u duelima s napadačima momčadi Željka Sopića, dok je Ljubanović unatoč tome što se nije upisao u strijelce, odigrao napadačku dionicu na način koji Rudeš još nije imao, prilazeći po loptu, dok je u isto vrijeme bio sam u "špici", a jedan udarac mu je nesretno zaustavila vratnica.

Francuski stoper stavio je potpis na trogodišnji ugovor. Izdanak je čuvene Auxerrove nogometne škole, a za drugu momčad ovog kluba igrao je dvije sezone. U sezonama 2021/22 i 2022/23, Aboubacar je nosio dres niželigaša FC 93 Bobignyja, gdje je stekao potrebno seniorsko iskustvo. Već prvi treninzi u Rudešu pokazali su njegov profesionalizam, a impresionirao je preciznom loptom i pregledom igre.

- Čim mi se ukazala prilika da dođem u ovako ambiciozan klub, a svi koji smo u nogometu znamo kako hrvatski nogomet kotira u Europi, odmah sam je i prihvatio. Nadam se i vjerujem da ću pomoći klubu u ostvarivanju svojih ciljeva. Iznimno sam dobro prihvaćen, a uz ovako veliko trenersko ime kao što je Robert Prosinečki, pravo je zadovoljstvo raditi i učiti - rekao je Aboubacar nakon potpisa ugovora.

Nakon njega u obrani, Bašića u vezi, konkurenciju u napadu će zaoštriti Ljubanović, koji je u Rudeš došao iz Dubrave. Ljubanović je prošle sezone u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi zabio 14 golova, a s tim je učinkom i bio najbolji strijelac natjecanja. Tijekom svoje karijere, osim za zagrebačke klubove u nižim rangovima, igrao je i u društvu najboljih, noseći dres zaprešićkog Intera i pulske Istre 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. svibanj 2024 23:43