Rajko Vidović

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
GORICA DOČEKUJE RUDEŠ

‘Realizacija nam je najveći problem. Stvorimo dobre situacije, ali što nam vrijedi kad ih ne iskoristimo‘

Rajko Vidović krenuo je pobjedom u Varaždinu i remijem kod Lokomotive, no onda je krenulo nizbrdo
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. svibanj 2024. 12:41

Rudeš, Hajduk i Istra 1961 preostali su suparnici Velikogoričana u 33. prvenstvu Hrvatske u nogometu, koji su u njemu imali čak četiri trenera. Željko Sopić, Dinko Jeličić, Mensur Mujdža i aktualni Rajko Vidović vodili su Goricu u sezoni s dva lica, sjajnim jesenskim i očajnim proljetnim. U zbroju dovoljno za 35 bodova i osmo mjesto, koje se plodonosnom završnicom može pretvoriti u šesto ili bar sedmo, a nastavkom aktualne serije od četiri poraza čak i u pretposljednje deveto.

Baš su zato rasterećeni

Rudeš je odavno ispao, oborit će vjerojatno i negativni rekord po broju bodova u HNL-u, ali jedino u čemu su Zagrepčani uspjeli jest svladati Goricu. To im je 4. ožujka bila i jedina pobjeda u 33 odigrana kola, što bi trebao biti ključni motiv za Turopoljce da im dva mjeseca kasnije uzvrate i isperu bar malo gorki ukus blamaže iz Kranjčevićeve.

- Rudeš je već ispao u drugu ligu, ali baš zato igra rasterećeno. U nekoliko prošlih utakmica svima je bio neugodan suparnik, stvarali su šanse, a ne zaboravimo i da su jedino nas pobijedili ove sezone. Po onome što sam vidio na treninzima ovoga tjedna, mogu zaključiti da postoji velika želja kod mojih igrača da se takvo nešto ne ponovi. Radili smo dobro svih ovih dana i vjerujem da ćemo biti dobri i kada je najvažnije - kaže trener Gorice Rajko Vidović, koji je momčad preuzeo za zadnju četvrtinu prvenstva, krenuo pobjedom u Varaždinu i remijem kod Lokomotive, ali onda su uslijedila četiri poraza s gol-razlikom 1:12.

- Ne bih se previše vraćao unatrag, ali realizacija nam je najveći problem. U Koprivnici odigramo odlično prvo poluvrijeme, bila je to Gorica kakvu želim, bili smo dobri, stvorili smo dobre situacije, ali što vrijedi ako ih ne iskoristimo - žali se Vidović, ali malo je tu do njega kad se zna da nitko u klubu nije dao više od pet golova, što se Gorici nikada ranije nije dogodilo.

- U nogometu to ide tako. Ako ne zabiješ šanse, najčešće te stigne kazna. Ove sezone nama se to događalo prečesto, ali mene kao trenera ipak veseli što stvaramo dobre situacije u igri prema naprijed. Tako je bilo u sva ova četiri posljednja poraza, no te šanse nismo znali iskoristiti, pa bismo zatim gubili koncentraciju u fazi obrane, primali naivne golove, a onda gubili utakmice. I u Koprivnici je poraz ispao visok, ali svi koji su gledali utakmicu znaju da je u prvom poluvremenu lako moglo otići na našu stranu. I tu se opet vraćamo na početak, ako ne zabiješ, bit ćeš kažnjen, moramo proraditi i želimo protiv Rudeša nastaviti u smjeru u kojem smo išli u prvih sat vremena u Koprivnici, pa još pokušati i produžiti što je više moguće. Budemo li tako odigrali, bit će dobro - nada se trener Vidović, kojem je opet dugačka lista izostanaka, a strašna slika ozljede glave mladog braniča Đure Đekića svima je još u mislima.

Đekić je u nedjelju i operiran, suigrači i klupski čelnici posjetili su ga kroz tjedan u bolnici KBC Dubrava, te mu obećali da će sve učiniti za pobjedu koju bi i njemu posvetili.

- Ne smijemo dopustiti da nam se ponovi ono iz prošle utakmice s Rudešom, već odlučno zaigrati na pobjedu i na kraju prekinuti aktualni niz loših rezultata - podvukao je stoper Mario Matković, još jedan od mladih talenata, koji je dobio značajniju minutažu u završnici sezone, a najvjerojatnije će baš on zaigrati kao desni bek umjesto Đekića, koji je startao u prošla dva kola.

Čudesni pioniri

Za kraj treba spomenuti da će Gradski stadion ovoga vikenda ugostiti još jednu utakmicu, može se reći i povijesnu jer će pioniri Gorice u nedjelju od 18 sati igrati s Rijekom i ako osvoje barem bod, bit će prvaci Hrvatske. Postoji scenarij i da budu prvi i prije toga, ako drugoplasirana Lokomotiva u zadnjem kolu ne svlada Dinamo, ali kako god bilo, čudesna generacija 15-godišnjaka koju vodi trener Boris Trivunov, u nedjelju zaslužuje veliku podršku s tribina. Naslov prvaka Hrvatske u Velikoj Gorici. Dosad nedoživljeno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 12:41