Dean Računica i Ante Čačić prije utakmice

 ANTE CIZMIC Cropix
IZJAVE TRENERA

Čačić: Ne idem u mirovinu! Ostajem li u Dinamu? Vidjet ćete nakon Hajduka; Računica: Ja odlazim

Čačić čestitao i Hajduku, Računica: Ostat ću dostojanstven u ovom kompletnom ludilu...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. svibanj 2022. 21:48

Dinamo je osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske! Na Šubićevcu je s 2:0 svladan Šibenik, golovima Tolića i Bočkaja Modri su u pretposljednjem kolu osigurali novu titulu. U posljednjem kolu moći će u revijalnome tonu odigrati Vječni derbi s Hajdukom i proslaviti pred vlastitim navijačima.

image
ANTE CIZMIC

Ante Čačić treći je ovosezonski trener na klupi zagrebačkoga kluba koji je priveo dramatičnu utrku kraju. Za Arenasport je rekao:

"Hvala na čestitkama. Ovom utakmicom potvrdili smo naslov, ali nije gotovo. Želimo dati navijačima dobru utakmicu protiv Hajduka. Moram zahvaliti svojim prethodnicima Željku Kopiću i Damiru Krznaru, ali i navijačima koji su napravili sjajan dekor. Moram pohvaliti Livakovića koji je onom svojom obranom omogućio obranu naslova. U ovoj ligi, koja je bila dosta hirovita, Dinamo je uspio obraniti naslov. Domaćin je pružio dobar otpor, bili su motivirani, ali mi smo utakmicu odveli u željenome smjeru. S ozbirom na moje iskustvo, ljudi su odlučili da ja ovom Dinamu mogu pomoći, što i jesam. Slijedi Hajduk, ali mogu vam reći da nakon toga Čačić ne ide u trenersku mirovinu, a što dalje - utakmica protiv Hajduka zasigurno će otvoriti to pitanje. Bit će to poslastica za poželjeti, uvijek sam govorio da je liga bez Hajduka krnja liga, čestitam i njima jer 10 godina nisu bili drugi. Isto vrijedi za Osijek i za Rijeku. Uvijek je slađe kad je najteže", poručio je.

image
ANTE CIZMIC

Emocije je, s druge strane, nastojao smiriti trener Šibenika Dean Računica:

"Ostat ću dostojanstven u ovom kompletnom ludilu, čestitat ću Dinamu na naslovu prvaka, a utakmica nažalost... Da je Grezda zabio za 1:0, tko zna kako bi se dalje odvijalo. Dinamo je kvalitetniji, nema tu priče. Momci su dali sve što su mogli, svašta se događalo u klubu. Moj stožer i ja napravili smo sve što se moglo. Ostaje nam još jedna utakmica protiv Lokomotive i onda zasluženi odmor. Nakon toga - definitivno me nema na klupi! Jednostavno se ne vidim kao trenera ovoga kluba", nedorečeno je izjavu finiširao Računica.

Dinamo je ovom pobjedom stigao na nedostižnih 76 bodova, četiri više od drugoplasiranog Hajduka kojega dočekuje u posljednjem kolu na Maksimiru.

image
NIKSA STIPANICEV

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:17