Eros Grezda je prije dolaska u Šibenik igrao za Osijek

 IVAN PERIC/CROPIX
ŠOKANTAN TJEDAN

Emotivni oproštaj Funcuta od poginulog igrača uz veliku bakljadu, zvučno pojačanje debitira idući tjedan

Vlada tuga zbog pogibije Dražena Govića, a nogometašima kluba sa Šubićevca slijedi gostovanje u Rijeci
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. veljača 2022. 06:59

Iza šibenskog prvoligaša uistinu je šokantan tjedan. Sve je počelo debaklom protiv Hrvatskog dragovoljca, koji je izazvao pravi potres na Šubićevcu, ali pravi istinski šok stigao je u srijedu ujutro nakon saznanja o pogibiji Dražena Govića. Negdašnja omiljena Šibenikova ubojita ljevica, miljenik Funcuta, poginuo je u automobilskoj nesreći u kojoj je osim njega smrtno stradala još jedna osoba u drugom vozilu, čija je obitelj također zavijena u crno.

Osim po društvenim mrežama, preko kojih se navijači šibenskoga kluba opraštaju od tragično stradalog nogometaša, Funcuti su u srijedu navečer priredili veliku bakljadu na stadionu na svom zapadu na stadionu. Zapjevali su svome idolu pjesmu, izvjesili transparent “Uno di noi” i upalili na desetine baklji. Uzvikivali su Govićevo ime… Vrlo dirljivo i emotivno bilo je te večeri na stadionu.

Zauvijek u srcima

Govićevi suigrači i dalje ne mogu vjerovati da ih je napustio njihov prijatelj, a već su pali i prijedlozi da HNK Šibenik umirovi njegov dres s brojem 20. Neslužbeno doznajemo da shrvana obitelj stradalog Dražena Govića želi tihi posljednji oproštaj, bez pompe, ali navijačima će DG sasvim sigurno zauvijek ostati u srcima i biti njihov ljubimac kojemu će uvijek skandirati ime, baš kao i legendarnom Draženu Petroviću ili u posljednje vrijeme i rano preminulom velikom navijaču Franku Sulji.

Ali, kako uvijek život ide dalje, nogometašima Šibenika slijedi gostovanje u Rijeci. Da nije bilo tog neočekivanog poraza, koji je uzrokovao promjenu trenera, odlazak Batarela i prateći psihološki učinak kod igrača, Narančasti bi sasvim sigurno na Rujevicu išli bez opterećenja.

A kada je tako, Šibenik uvijek može svakome u HNL-u zadavati grdnih problema. Uostalom, jesenas u prvom dvoboju upravo je momčad tadašnjeg trenera Marija Rosasa nadigrala Rijeku (priznali su na Kvarneru to i sami), ali je na kraju opet ostala bez ičega. Delićev gol poništili su kasnije Bušnja i Drmić i završilo je 2:1.

image

Eros Grezda ipak neće igrati protiv Rijeke

Šibenčani su tada propustili pola tuceta velikih šansi, mogli su Rijeci napraviti ono što je njima napravio HD u petak. No, od tada na Šubićevcu više nema Marina Jakoliša, Rosas je već odavno u svom Castellonu, a Šibenik je između tih zbivanja potrošio ekspresno još jednog trenera - Milina.

Novi učitelj Marko Kartelo sa svojim suradnicima Antom Kulušićem i Hrvojem Slavicom u teškom tjednu priprema momčad za Rujevicu. Za taj dvoboj ipak će mu biti nešto olakšan posao oko slaganja momčadi, posebice u zadnjem redu, budući da su kartone “očistili” iskusni Bilić i Kvesić.

Novopridošli napadač Eros Grezda, koji je došao kao slobodan igrač, potpisao na 1,5 godinu uz opciju da se dogovorno rastanu nakon šest mjeseci, ipak neće biti u kombinacijama. Albanac koji je igrao u HNL-u u Lokomotivi i Osijeku, ali i u slavnom Glasgow Rangersu te albanskoj reprezentaciji, svoj bi debi u dresu Šibenika mogao imati idući tjedan protiv Istre 1961 na Šubićevcu. Kako doznajemo, u petak bi u klub iz Krešimirovog grada moglo sletjeti još jedno napadačko pojačanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 01:18