Marko Livaja nije zabio pogodak od 26. veljače i derbija protiv Rijeke na Poljudu

 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
SUPERSPORTSKE HNL FANTASY

HNL ulazi u napetu završnicu, derbi Dinama i Rijeke mogao bi sve riješiti, a Hajduk mora probuditi Livaju

Do početka 30. kola domaće lige možete složiti svoju SuperSportske fantasy momčad
Piše: SNObjavljeno: 08. travanj 2022. 16:02

HNL čeka konačno rješenje ove sezone, a ispred nas je ostalo još samo 36 utakmica u kojima ćemo znati saznati raspored prve četvorke i tko će u svojoj vitrini izvisiti HNL trofej.

U 30. kolu koje starta za nekoliko sati u Gorici očekujemo 5 uzbudljivih susreta od kojih će poseban naglasak biti bačen na 3 susreta u kojima će se tražiti bodovi u utrci za naslov prvaka.

Ali idemo redom pa ćemo HNL kolo otvoriti uvijek zanimljivim dvobojem Gorice i Istre. Puležani su u nekoliko navrata ove sezone pokazali da baš nisu najdraži protivnik Turopoljcima pa možemo očekivati neizvjestan susret. Jedini suspendirani nogometaš u ovom susretu će biti Serderov iz redova gostiju, a od zvučnijih imena gostima će još nedostajati Lisica koji igra odličnu sezonu. Domaćinima će nedostajati dobri duh svlačionice - Dvorneković koji se oporavlja od loma lakta. Istra ne zna za pobjedu u posljednjih 8 utakmica otkad su na Drosini slavili upravo protiv Gorice.

U drugom susretu kola Dragovoljac na Kranjčevićevoj “ugošćuje” Lokomotivu. U ovom novozagrebačkom derbiju posljednji put ove sezone će se sastati domaćin iz Sigeta i gost s Kajzerice a u prva 3 susreta ove sezone pobjedu je dvaput izborila Loksa, dok je jednom bilo neodlučeno. Lokosima će nedostajati Kačavenda zbog 3 žuta kartona, a vijest dana je transfer Marka Dabra u Kinu u Beijing Guoan nakon kraja ove nogometne sezone.

Hajduk u subotu dočekuje Šibenik s kojim je u sva 3 dosadašnja susreta igrao poprilično tvrde utakmice iz kojih nije uvijek uzeo puni plijen. Svi se ove sezone prisjećaju gostovanja na Šubićevcu u kojem je Hajduk promašio 4 velike šanse i na kraju izgubio 2-0. Ipak Bili su u znatno boljoj formi i neusporedivo su kvalitetniji od gostiju iz susjednog dalmatinskog grada i sve osim pobjede Hajduka bilo bi veliko iznenađenje. Posebno zanimljiva je i činjenica da najbolji igrač i strijelac lige, Marko Livaja nije zabio pogodak od 26. veljače i derbija protiv Rijeke na Poljudu. Bit će zanimljivo ispratiti hoće li mu se protiv šibenčana otvoriti (?).

Za kraj idemo na nedjelju i prvi dvoboj dana između Slavena i Osijeka. Prisjetimo se kako je prošle godine u jeku borbe za naslov s Dinamom, Osijek baš na Apašu slomio zube i izgubio 2 vrijedna boda u utrci za naslov. Bjelica je već nakon utakmice s Hajdukom istakao važnost dvoboja protiv Slavena, a danas dolazi i vijest iz Gradskog vrta da je bijelo-plavi ‘alfa i omega’ prekinuo današnji trening jer nije bio zadovoljan kvalitetom izvedbe i pristupom igrača na treningu. Ako se nas pita, još jedan razlog više zašto trebamo cijeniti činjenicu da možemo takvog trenera pratiti u HNL-u. Bitno za napomenuti je i da protiv Slavena za bijelo-plave pravo nastupa nemaju Žaper, Lovrić i Mierez zbog 3 akumulirana žuta kartona. Čeka nas zaista superzanimljiv dvoboj u Koprivnici.

Posljednji susret kola je ujedno i derbi naša dva najuspješniija kluba u posljednjem desetljeću - domaćina Rijeke i zagrebačkog Dinama. Gosti su ovu polusezonu otvorili goropadnom pobjedom upravo protiv Rijeke na Maksimiru, a Tomić će napraviti sve da izbjegne isti scenarij. Riječanima je to prvi od 3 derbija na Rujevici do kraja sezone i upravo taj ‘povoljan raspored’ je korijen nade kako bi na kraju sezone oni mogli HNL trofej još jednom izvisiti u svojim vitrinama. Što se samog dvoboja tiče, Rijeka je nadišla turbulentno razdoblje nakon dva uzastopna poraza od Dragovoljca i Gorice te spremna i motivirana dočekuje Dinamo nakon zaslužene pobjede u Derbiju Della Učka. S druge strane Dinamo, ako će Kopić razmišljati ‘ziheraški’ može čekati Rijeku jer mu svaki rezultat osim poraza nosi mir i stabilnost. Vremena za Rijeku i Hajduk je sve manje, a razlika na tablici ostaje više manje ista.

Ovo je jedno od kola u kojima ćemo saznati mnogo toga, a možda i tko ispada iz utrke za naslov prvaka. Preostaje nam sve manje utakmica do kraja, a svi fantasysti znaju da se na mukama poznaju junaci. Pozivamo te da uživaš u ovom HNL vikendu i da posložiš svoju SuperSportske fantasy momčad jer divno je pratiti i voljeti najbolji HNL ikad!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
12. svibanj 2024 11:56