ANTE CIZMIC Cropix
DAMIR ČANADI

Trener Šibenika: ‘Ako nakon svoje karijere napišem knjigu, bit će best seller. Hajduk? Zaslužili su ovo‘

‘Vidjet ćemo kako ćemo dalje, sa mnom ili bez mene, to uopće nije važno‘
Piše: Marko Crnjak, Jurica RadićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 21:34

Drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2:0 (0-0). Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1:0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja koji je u 95. realizirao jedanaesterac.

Nakon utakmice se oglasio trener Šibenika Damir Čanadi, čiji klub seli u drugoligaško društvo.

- Moramo reći da je ovo velika stvar i ne može se to poniziti. Puno toga događalo se u Šibeniku, ekipa se dobro pokazala igrom, ali prema naprijed nam je falilo hrabrosti. Taktički i s disciplinom Hajduku nismo dali skoro ništa. Puno su imali loptu u sredini, nisu mogli probiti linije. Ponosan sam, sigurno nije bilo lako za dečke, ali bilo je OK. Za dobru igru falilo nam je hrabrosti, tempa, više kontakata. Zato smo zadnji u ligi. Vjerujem da bismo bolje igrali da smo bili organiziraniji - kazao je za MaxSport, pa nastavio:

- Ja tjeram dečke prema naprijed. Livaja je danas primio loptu iz akcije i dao gol. To je to, što platiš to dobiješ, Hajduk je bio bolji. Žao mi je jer mislim da bi bilo interesantnije da je još 15-ak minuta ostalo 0:0, možda bismo nešto riješili s izmjenama. Hajduk je zaslužio ovo, a ja sam ponosan na svoju ekipu i Funcute.

Igrači s klupe donijeli su vam finale, sada nije bilo Duje Čopa?

- Nije stvar u Duji Čopu, imamo mi i druge kvalitete. Oni su svi igrači koji su došli iz dobrih klubova i imaju viziju, žele biti profesionalci. Vjerujemo u Dolčeka i Špeljaka, to je naš put, pokazali su se u sezoni i moraju rasti.

Koji su vas problemi doveli do eliminacije?

- Ne bismo imali toliko vremena, vjerujte mi. Puno je to analiza. Ako nakon svoje karijere napišem knjigu, bit će best seller. Ne samo o događanjima u ovoj godini, nego u svim ostalima, dugo sam u nogometu. Nikoga ne bih krivio za eliminaciju, predsjednik i uprava tu su tri mjeseca. Bili smo svi u negativi za vikend, ali ja već gledam pozitivno. Ovo je prilika da se klub pronađe, da napravimo adekvatne uvjete i karakternu ekipu. I Varaždin je ispao, pa je bio dobar u ovoj sezoni. Sve ćemo mi to interno riješiti. Svi smo krivi. Novi predsjednik, stari predsjednik, ja, dečki. Svi smo odgovorni. Dečki su puno prošli, pokušali smo ih podići, ali eto, na kraju će puno naučiti.

Planovi za iduću sezonu?

- Nemam nikakve planove, možda ih ima predsjednik, on zna što treba. Vidjet ćemo kako ćemo dalje, sa mnom ili bez mene, to uopće nije važno. Klub je uvijek bio u problemima i teškim situacijama, a sada je na redu nova pozitiva. Nismo mi pričali samo o ostanku u ligi kada sam došao, znali smo da možemo ispasti. Sada je to prilika za stabilizaciju.

Ivan Dolček:

- Prije početka utakmice smo htjeli što dulje izdržati, preglupo smo primili pogodak. Nismo bili u nekoj formi prije finala Kupa, napadački dio nije bio bolji. Nije prvi put protiv Hajduka, kao svaka utakmica s malo više emocija. Ja sam ponosan na ekipu. Ne znam je li se na ljeto vraćam u Hajduk. Atmosfera? Puno navijača i Hajduka i Šibenika. Nismo se nadali da će biti ovakva atmosfera. Hajduk? Dosta se podigao u fazi obrane.

Zoran Kvržić:

- Odigrali smo jednu dobru utakmicu, ali Hajduk je puno kvalitetniji od nas. Odlučila je pojedinačna kvaliteta i treba biti iskren pa čestitati Hajduku na osvojenom Kupu. Nismo imali snage za preokret, nakon što je poveo Hajduk se povukao natrag i u ovom trenutku smo dali maksimum.

Linker
27. svibanj 2024 13:55